Analist: Ethereum kan dalen tot $400-$600

De populaire cryptocurrency analist Benjamin Cowen waarschuwt zijn volgers over de altcoin Ethereum (ETH). Hij vertelt dat de toonaangevende activa door een bepaalde economische zorg kan instorten.

In een nieuwe strategiesessie vertelt Cowen zijn 779.000 Youtube-abonnees dat het toonaangevende smart contract platform met meer dan 65% zou kunnen dalen vanaf zijn huidige prijs van $1.174. Zo vertelt de analist:

“Ik denk dat je nog steeds kijkt naar een been lager hier op Ethereum’s waardering tegen de Amerikaanse dollar. Ik denk dat rond die $400-$600 een goede plek is om te beginnen zoeken naar datzelfde type waarde dat we in de vorige cyclus zagen.”

Cowen houdt ook de sociale risicometriek nauwlettend in de gaten, een indicator die de interesse van particulieren in de ruimte meet door het aantal mensen te volgen dat afstemt op crypto YouTube-kanalen en accounts op Twitter volgt die gewijd zijn aan de cryptomarkt.

Volgens Cowen suggereert de sociale risicometriek van Ethereum dat ETH zich opmaakt voor een nieuwe sell-off gebeurtenis. Over deze metriek zegt Cowen:

“Ik denk nog steeds dat Ethereum waarschijnlijk uiteindelijk naar lagere prijzen kijkt. Ik denk dat dit wordt ondersteund door het idee van het sociale risico. Het sociale risico zet eindelijk nieuwe dieptepunten in. Als het sociale risico daalt, gaat typisch de Bitcoin dominantie omhoog…

Als een sociaal risico keldert zoals hier in 2018, was dat waar Ethereum zijn volgende been naar beneden nam.”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Cowen zegt ook dat een dreigende recessie, waarschijnlijk veroorzaakt door de aanhoudende renteverhogingen van de Federal Reserve, Ethereum ver naar beneden zou drijven. Cowen vertelt:

“Ik begrijp dat je weet dat een $600 Ethereum of zelfs een $400 Ethereum nog een correctie van 50% of meer is vanaf deze niveaus. Maar ik denk wel dat er reden is om te denken dat het zou kunnen gebeuren, niet alleen vanuit een prijsperspectief en een technisch perspectief.

En ik weet dat er het fundamentele idee is van al het Ethereum dat geburnt is en zo. Maar de andere kant is dat we kijken naar een recessie…

Als er een recessie komt, is dat waarschijnlijk niet goed voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies.”

Kortom, volgens de analist gaat de toonaangevende activa dalen. Hij verwacht zelfs een correctie van meer dan 50%. Dit heeft te maken met verschillende factoren: sociale metriek, de renteverhogingen en de huidige bearmarkt waar zowel Ethereum als de rest van de cryptomarkt zich momenteel in bevindt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!