Microsoft beperkt cryptomining op zijn cloud

Microsoft heeft aangekondigd dat het het gebruik van zijn clouddiensten voor cryptomining-doeleinden heeft verboden. De rekengigant liet weten dat de beslissing is genomen om meer stabiliteit van de diensten te waarborgen. De handhaving zal ervoor zorgen dat cryptomining en andere gerelateerde activiteiten niet langer in de cloud zijn toegestaan. Volgens The Register noemde het bedrijf onder meer de beveiliging van zijn klanten als één van de belangrijkste redenen.

Microsoft wil dat gebruikers eerst goedkeuring krijgen

Deze nieuwe update is gedeeld in de universele licentievoorwaarden die Microsoft heeft uitgebracht. In de update die begin deze maand werd uitgebracht, kondigde Microsoft aan dat gebruikers de service niet langer mogen gebruiken voor mining-doeleinden zonder voorafgaande toestemming van het bedrijf. Een ander deel van de update vermeldde dat gebruikers die van plan zijn om zijn diensten te gebruiken voor cryptomining-doeleinden, eerst een schriftelijk verzoek moeten indienen bij het bedrijf en ervoor moeten zorgen dat ze goedkeuring krijgen voor dergelijke diensten voordat ze verder gaan. Het bedrijf zei ook dat de nieuwe update misdaden zoals fraude, cyberaanvallen en ongeoorloofde toegang tot gebruikersgegevens zou terugdringen.

Crypto-winter treft fysieke miners

Microsoft is de afgelopen jaren een begrip geweest in de computerindustrie. Enkele van de cloudservices van het bedrijf omvatten het toestaan ​​van cryptomining op het Microsoft Azure-netwerk. Gebruikers moeten echter een abonnement hebben om de services te kunnen gebruiken. Rapporten geven ook aan dat het bedrijf probeerde een blockchain te creëren, maar het programma enkele maanden geleden had stopgezet. Met deze nieuwe update sluit Microsoft zich aan bij andere bedrijven die besloten hebben om mining te verbieden. Een ander opmerkelijk bedrijf in dit rijtje is Google, dat mining op zijn cloud zonder vergunning heeft verboden. Oracle en Digital Ocean zijn er enkele andere bedrijven die hetzelfde besluit genomen heeft.

Cloud mining is een mining methode waarbij gebruikers gebruik maken van gedeelde rekenkracht. Op deze manier elimineren ze het gebruik van fysieke apparatuur. De techniek is zeer winstgevend omdat gebruikers geen apparatuur hoeven te bezitten of andere kosten hoeven te betalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!