Chainlink Staking v0.1 Early Access is nu live

Op Ethereum (ETH) gebaseerd gedecentraliseerd orakelnetwerk Chainlink (LINK) heeft onlangs de lancering aangekondigd van zijn langverwachte stakingsfunctie. Het zei eerder deze week dat het staking-protocol klaar was om live te gaan.

Volgens het officiële Chainlink Twitter-account is het staking early access-platform gisteren live gegaan zoals gepland. Het tweette het volgende:

“Chainlink Staking v0.1 Early Access is nu live op het Ethereum mainnet! De aanvankelijke stakingspool van 25 miljoen is beschikbaar voor vroege toegang, dus zet uw LINK vandaag nog in om uw plek veilig te stellen en beloningen te verdienen voor het beveiligen van het Chainlink-netwerk en het grotere Web3-ecosysteem.”

Volgens de Chainlink-blog zal de toevoeging van staking de beveiliging van het netwerk verbeteren en het helpen opschalen om een ​​groter aantal applicaties te bedienen. Het gaf het onderstaande aan:

“Chainlink Staking is een belangrijk crypto-economisch beveiligingsmechanisme waarbij stakers LINK-tokens vastleggen in smart contracts om bepaalde prestatiegaranties rond orakeldiensten te ondersteunen. Door de toevoeging van staking kunnen de gedecentraliseerde orakelnetwerken (DON’s) van Chainlink worden opgeschaald om een ​​breder scala aan applicaties en gebruiksscenario’s met een hogere waarde in Web3- en traditionele Web2-industrieën te bedienen.”

Chainlink Staking komt op het moment dat on-chain data onthult dat whales agressief LINK hebben verzameld. Volgens blockchain-analysebedrijf Santiment hebben de actieve whale- en haaienadressen van Chainlink momenteel het grootste percentage van het LINK-aanbod sinds 2017.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!