Bitcoin miningbedrijf Core Scientific waarschijnlijk de volgende die faillissement gaat aanvragen

Sinds de ineenstorting van het Terra (LUNA)-ecosysteem in mei is er een rij ontstaan van bedrijven die het hoofd niet meer boven water kunnen houden. In de zomer waren het Three Arrows Capital, Celsius en Voyager Digital die failliet gingen vanwege de Terra-klap. Toen het in het najaar wat stiller begon te worden en de faillissementen in goede banen werden geleid, viel FTX om wat heeft gezorgd voor een nieuwe golf van bedrijven die failliet zijn gegaan of dreigen te gaan. Core Scientific, een Bitcoin (BTC) miningbedrijf, zou namelijk zomaar eens de volgende kunnen zijn waarvoor het doek valt.

Het bedrijf staat bekend als de grootste beursgenoteerde Bitcoin-miner in de VS en heeft dit jaar maar liefst $1,7 miljard verloren. Een nieuwe SEC-aanvraag onthulde een kwartaalverlies van $434 miljoen in het derde kwartaal. De aanvraag stelde het volgende:

“Het management heeft actief stappen ondernomen om de bedrijfskosten te verlagen, bouwkosten te elimineren en uit te stellen, kapitaaluitgaven te verminderen en uit te stellen en hostinginkomsten te verhogen.”

Bepaalde schuldbetalingen die in oktober van dit jaar moesten worden betaald, zijn niet betaald. Het bedrijf verwacht dan ook dat de schuldeisers juridische stappen zullen ondernemen.

In oktober gaf Core Scientific toe dat het geld bijna op was en dat faillissement een mogelijkheid is. Het bedrijf heeft het advocatenkantoor Weil, Gotshal & Manges LLP al ingeschakeld als juridische adviseurs en PJT Partners LP als financiële adviseurs om te helpen bij het evalueren van strategische alternatieven.

Core Scientific had vorige maand $32 miljoen in contanten en 62 BTC, wat aanzienlijk lager was dan in het eerste kwartaal. Toen had het bedrijf nog 8.000 BTC, voordat het bedrijf het grootste deel verkocht.

Het bedrijf verwacht dat de bestaande kasmiddelen tegen het einde van 2022 of eerder zullen zijn uitgeput, aldus de SEC-aanvraag. Core Scientific voegde hieraan toe dat er nu substantiële twijfel bestaat over het vermogen van het bedrijf om de activiteiten in de toekomst voort te zetten.

Gezien de grote schaal van het op de Nasdaq genoteerde bedrijf, wordt verwacht dat een mogelijk faillissement van Core Scientific verstrekkende gevolgen zal hebben voor de Bitcoin- en cryptomining-industrie. De aandelen van het bedrijf daalden ook met 20% nadat het kwartaalrapport werd vrijgegeven en daalde zelfs met bijna 99% ten opzichte van begin dit jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!