Three Arrows Capital vraagt Chapter 15 faillissement aan

Three Arrows Capital (3AC), een crypto-hedgefonds, heeft gisterenavond een Chapter 15 faillissement aangevraagd in het zuidelijke district van New York na weken van speculatie dat het functioneel insolvent was.

Chapter 15 is een sectie in de Amerikaanse Faillissement Code die in 2005 werd toegevoegd om te voorzien in samenwerking tussen Amerikaanse rechtbanken en buitenlandse rechtbanken wanneer buitenlandse faillissementsprocedures Amerikaanse financiële belangen raken. De sectie is toegevoegd als reactie op een aanbeveling van de Verenigde Naties voor samenwerking tussen landen bij wat zij “grensoverschrijdende insolventie” noemt.

Een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden heeft eerder de lokale vestiging van 3AC bevolen om in liquidatie te treden, wat aangeeft dat de indiening van vrijdag hiermee waarschijnlijk verband houdt. Het in de V.S. gevestigde bedrijf Teneo Restructuring is ingeschakeld om toezicht te houden op de liquidaties.

Het bedrijf leende grote hoeveelheden geld van verschillende cryptogeldschieters, waaronder BlockFi, Celsius, Babel Finance en Voyager Digital, maar kon deze niet terugbetalen. De kredietverstrekkers stopten opnames of hadden kredietlijnen nodig die verlengd werden om de storm te doorstaan. Chapter11dockets.com kondigde voor het eerst het faillissement aan en Bloomberg meldde dat het om een Chapter 15-aanvraag ging.

Volgens Bloomberg stelt de Chapter 15-aanvraag het bedrijf in staat om zijn activa in de Verenigde Staten te beschermen, zelfs als haar BVI-activa worden geliquideerd. De indiening gaf het volgende aan:

“Het bedrijf van de schuldenaar is ingestort in de nasleep van extreme schommelingen op de cryptocurrency-markten.”

Tevens wees het op de intentie van Three Arrows Capital “om actieve inspanningen van individuele schuldeisers te blijven leveren om activa in beslag te nemen en de status-quo te behouden.” De indiening voegde toe:

“De financiële problemen van de schuldenaar en de BVI-procedure zijn breed uitgemeten en het resultaat van de procedure heeft gevolgen voor de wereldwijde markten voor digitale activa.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!