Binance holder van bijna 600.000 BTC na enorme toevoeging vorige week

De grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, Binance, heeft in de afgelopen maand sterk geïnvesteerd in Bitcoin (BTC), waarmee het totale bezit bijna 600.000 BTC telt. Volgens gegevens van het crypto-analyseplatform, Coinglass, heeft Binance momenteel meer dan 575.000 BTC-tokens, waarvan er 137.011 in de afgelopen week zijn toegevoegd. Vorige maand voegde Binance 67.347 BTC-tokens toe aan de balans.

Bitcoin schommelt momenteel rond de $16.000, waarmee de stapel BTC van Binance meer dan $9 miljard aan waarde heeft. Binance profiteert onder andere door het dalende consumentenvertrouwen in andere kleinere exchanges na de ineenstorting van FTX.

Na Binance zijn Coinbase Pro, Bitfinex, Gemini en Kraken de grootste holders van Bitcoin onder de grote exchanges met respectievelijk 528.900, 345.597, 153.212 en 70.622 tokens. Van de top vijf exchanges in Binance ook de enige met een positieve netto Bitcoin-stroom in de afgelopen week.

FTX, dat ooit de op twee na grooste crypto-exchange was, stortte twee weken geleden ineen terwijl de exchange zich eerder opwierp als de redder van crypto. Velen in de crypto-industrie hebben dan ook hun bezorgdheid geuit over de betrouwbaarheid van gecentraliseerde spelers.

Veel crypto-executives hebben in een poging om dit scepticisme weg te nemen, Proofs-of-Reserves gedeeld. Proof-of-Reserve gebruikt Merkle Trees om gegevens vast te leggen en een set vingerafdrukken te krijgen waarmee gebruikers kunnen verifiëren dat hun geld correct is gecontroleerd door een derde partij.

Enkele van de grote crypto-exchanges hebben de afgelopen dagen ook hun Proof-of-Reserve gedeeld, waaruit blijkt hoeveel en welke cryptocurrencies ze namens hun klanten opslaan. Binance was de eerste die dit deed gevolgd door Crypto.com, Bybit en Huobi.

Vandaag kwam ook het nieuws naar buiten dat Grayscale, een crypto-investeringsfirma, geweigerd heeft hun Proof-of-Reserve te delen, waarbij werd verwezen naar veiligheidsproblemen. Het bedrijf gaf in een thread op Twitter aan dat de grote cryptocurrency-exchange Coinbase, die door Grayscale als bewaarder wordt gebruikt, regelmatig on-chain validatie uitvoert.De keuze om niet transparant te zijn over de reserves hebben echter niet tot speculaties geleid over de financiële gezondheid van Grayscale.