Edward Snowden heeft zin om de Bitcoin-dip te kopen

Edward Snowden, de beroemde klokkenluider en een invloedrijke voorstander van privacy, is onlangs op Twitter gedoken om te zeggen dat hij sinds maart 2020 eindelijk weer zin heeft om de Bitcoin-dip te kopen.

De opmerkingen van Snowden komen vlak na de ondergang van Sam Bankman-Fried’s FTX en Alameda Research, die een enorme daling van de prijs van Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies als geheel veroorzaakten.

De klokkenluider toonde ook zijn afwijkende mening over gecentraliseerde beurzen toen het FTX-imperium instortte, door te tweeten dat “Custodial exchanges een vergissing waren”.

Snowden toont interesse in Bitcoin-dip

In zijn meest recente tweet beweerde Snowden: “Er liggen nog veel problemen in het verschiet, maar voor het eerst sinds een tijdje begin ik de kriebels te voelen om weer terug in te stappen.”

Voordien tweette Snowden voor het laatst over het maken van een intrede in Bitcoin lang geleden in maart 2020, toen BTC handelde voor $6.900. Dit is wat hij destijds over BTC te zeggen had:

“Dit is de eerste keer sinds een tijdje dat ik zin heb om Bitcoin te kopen. Die druppel was om twee redenen te veel paniek.”

Sindsdien wist de Bitcoin koers tot het hoogste punt ooit van $68.983,45 te stijgen, alvorens te dalen naar de huidige prijs van $16.607,07 op het moment van schrijven.

Snowden vervolgde zijn betoog met aan te geven dat hij mensen niet gaat voorzien van financiëel advies, aangezien hij geen enkele financiële opleiding heeft genoten en, naar eigen zeggen, geen idee heeft wat hij doet.

Snowden over de politieke banden van SBF

Onlangs besprak Snowden ook de passiviteit van de Amerikaanse regering tegen Sam Bankman-Fried, een belangrijke politieke donor die tijdens de meest recente verkiezingen meer dan 36 miljard dollar aan de Democraten schonk. Bankman-Fried had eerder dit jaar grote bijdragen geleverd aan de partij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!