Bitcoin koers kan zes tot twaalf maanden stijgen, aldus analist

De populaire on-chain-analist Checkmate heeft onlangs zijn kijk op de huidige marktcyclus van Bitcoin (BTC) geüpdate, waarbij hij aangaf dat een parabolische beweging naar boven waarschijnlijk is.

De pseudonieme analist vertelde zijn 90.000 volgers op X dat Bitcoin, op basis van eerdere cycli, hoogstwaarschijnlijk ongeveer zes maanden van “chopsolidatie” te wachten staat – of een schokkerige periode van consolidatie zonder echte trendverschuiving.

Na zes maanden denkt de analist dat er zes maanden tot een jaar aan parabolische bewegingen in petto kunnen zijn, gebaseerd op historische prioriteit. Hij beschreef het als volgt:

“De geschiedenis van Bitcoin heeft de neiging te rijmen, en tot nu toe is deze cyclus niet anders.

Het lied dat tijdens de laatste twee cycli werd gezongen, schildert ongeveer zes maanden van chopsolidatie voor ons, gevolgd door zes tot twaalf maanden van parabolische vooruitgang.”

Terwijl sommigen speculeren dat de bull run van Bitcoin misschien al zijn hoogtepunt heeft bereikt, denkt Checkmate dat een dergelijk scenario een grote breuk zou zijn met de “norm” van BTC’s afgelopen marktcycli. Hij vervolgde met:

“Als we vanaf de cyclushoogte meten, zien we hetzelfde refrein.

Het vestigen van een bullmarkttop hier zou zonder twijfel een grote breuk met de Bitcoin-norm zijn. Het zou zeker kunnen gebeuren, maar we moeten dieper graven om het te onderzoeken…

In april zijn de prijzen tot nu toe met meer dan $8.250 per maand gedaald (maand na maand)

Ik verwacht berichten vanaf de zijlijn met de tekst: ‘Hé man, wat is er aan de hand met Bitcoin, het is veel gedaald, ik hoop dat je het hebt verkocht?'”

Checkmate isoleerde vervolgens elk jaar waarin een Bitcoin-halvering plaatsvindt, en merkte op dat correcties zoals die van BTC sinds maart de norm zijn. De analist merkte ook op dat het einde van de halveringsjaren behoorlijk bullish is voor Bitcoin:

“Als we alleen de halveringsjaren van Bitcoin isoleren (2012, 2016, 2020, 2024), kunnen we de MoM-prestaties zien via tabel en grafiek.

MoM-correcties van deze omvang zijn de norm, niet de uitzondering, en het einde van het jaar is meestal behoorlijk krachtig (volgens de eerste grafieken).”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!