Solana onthult smartphone en samenwerking met Google

Solana Breakpoint is een vierdaagse conferentie die loopt van 4 tot 7 november. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het ecosysteem op Breakpoint 2022 in Lisabon Portugal deed Solana (SOL) een aantal belangrijke aankondigingen. 

De Solana Smartphone

Eén van die aankondigingen was de Solana smartphone. De telefoon is “gemaakt voor de mensen”, als we het het mobiele team van Solana mogen geloven. Pre-orders voor de mobiele telefoons zullen in 2023 beginnen. Het bedrijf heeft echter nog geen officiële datum bekend gemaakt voor de beschikbaarheid ervan. Een onderscheidend kenmerk van de Solana telefoon ligt in het vermogen om de privé sleutels van crypto-wallets veilig op te slaan. De Solana smartphone wordt aangedreven door de nieuwste Qualcomm chipset.

Naast de Solana smartphone kondigde Solana ook de Solana App Store aan. Deze digitale winkel is een plaats voor Dapps, wat voor decentralized apps staat. De DApp winkel van Solana belooft kosten te minimaliseren, in tegenstelling tot de App Store van Apple waar veel fees bij komen kijken. Er is vooralsnog geen publicatie datum bekend. Al lijkt januari 2023 een mogelijke beta al van start te gaan.

Samenwerking met Google 

Solana eindigde met het spectaculaire nieuws dat een samenwerking met Google aanstaande is. Google Cloud bouwt een eigen Solana-validator en neemt daarmee deel aan het valideren van transacties op de Solana blockchain. De Blockchain Node Engine van Google Cloud zal vanaf 2023 onderdeel uitmaken van de Solana blockchain. Dankzij de integratie kunnen gebruikers een speciale Solana node in de cloud lanceren.

Bovendien zal Google Cloud Solana gegevens indexeren en tegen volgend jaar naar BigQuery brengen. BigQuery is een volledig beheerd, en serverloos datawarehouse. Hierdoor is het voor Solana ontwikkelaars gemakkelijker om toegang te krijgen tot historische gegevens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!