Coinbase omzet met 50% gedaald door bearmarkt

Op 3 november deelde Coinbase Inc. haar financiële kwartaalcijfers. Hieruit wordt duidelijk dat het afgelopen kwartaal tegengevallen is voor de grootste Amerikaanse crypto exchange. Zo daalde de omzet van het bedrijf in Q3 2022 met ruim 50% in tijden van een bearmarkt in de cryptomarkt.

Het bedrijf Coinbase is een van de grootste crypto exchanges in de wereld en trad als eerste grote exchange naar de beurs op 14 april 2021. Sindsdien heeft het aandeel (COIN) zeer volatiel gedragen. In de kwartaalcijfers van Q3 2022 van Coinbase Inc. wordt duidelijk dat het bedrijf in de afgelopen 3 maanden de omzet zag dalen met 50% in vergelijking tot het jaar ervoor. Zo was de omzet vorig jaar in het derde kwartaal nog ruim $1,23 miljard, in het huidige kwartaal bedraagt de omzet $0,576 miljard. Dit is een omzetdaling van ruim 50%.

Door de sterke daling in omzet is de winst van het bedrijf ook sterk aangetast, zo draaide Coinbase een verlies van $0,545 miljard in het afgelopen kwartaal. Hieruit wordt duidelijk dat ook Coinbase de impact voelt van de berenmarkt in de crypto industrie. Zo lijken er minder investeerders en traders actief te zijn op het platform wat de omzet sterk doet afnemen. Opvallend is dat het aandeel sinds de aankondiging van de kwartaalcijfers relatief stabiel is gebleven. Zo is het aandeel sinds 3 november nog steeds ongeveer $59 dollar waard.

Coinbase aandeel heeft het al langere tijd moeilijk

Sinds het bedrijf publiekelijk is gegaan is het aandeel sterk gezakt, zo was het aandeel tijdens haar beurs betreding $342 waard. Sinds de aandelen en cryptomarkt in een bearmarkt zijn beland heeft ook het aandeel van Coinbase sterk geleden, momenteel is het aandeel minder dan $59, een daling van bijna 83%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!