Japan kondigt eigen DAO aan

In Japan is onlangs een nieuw ministerie opgericht met de volgende naam: Digital Ministry of Japan. Kort geleden is bekend geworden dat dit ministerie zich gaat inzetten voor de oprichting van een eigen decentralised autonomous organisation (DAO) die zal onderzoeken en bepalen of DAO’s een wettelijke status moeten krijgen, aldus WuBlockchain.

Eerder dit jaar won de crypto-vriendelijke Fumio Kishida de verkiezingen en dit is te merken aan de positieve ontwikkelingen in Japan met betrekking tot Web3 en crypto in het algemeen. De premier roept namelijk nog steeds op tot Web3-technologie-integratie en het werken met DAO’s. Op deze manier wil Kishida vol inzetten op blockchainisering van Japan. Wu Blockchain tweette het volgende:

“Het nieuw opgerichte digitale ministerie van Japan heeft op 2 november aangekondigd dat het zijn eigen DAO heeft opgericht om zijn problemen en potentieel te onderzoeken en te analyseren door daadwerkelijk deel te nemen aan de DAO, en om de DAO rechtspersoonlijkheid te verlenen.”

Het nieuwe ministerie zal naar verluidt bestaande problemen in de nieuw opgekomen structuur analyseren door zijn eigen project te bestuderen. DAO’s zijn in de afgelopen twee jaar enorm in populariteit gestegen, omdat hun aard het mogelijk maakt dat verschillende groepen mensen zich kunnen verenigen in zelfgeorganiseerde structuren met gedecentraliseerd bestuur.

Veel experts op het gebied van blockchain gaan er bovendien van uit dat gedecentraliseerde organisaties zullen doorontwikkelen tot meer dan een club met gemeenschappelijk belang en bestuur. Volgens hen zullen DAO’s in de toekomst dan ook worden ingezet in bepaalde lagen van de overheid.

Japanse functionarissen hebben sinds 2021 actief gewerkt aan de implementatie van nieuwe technologieën in plaats van de gemeenschappelijke bureaucratische route. Daarom kon de regering van Kishida een van de eerste Web3-beleidsbureaus onder het ministerie oprichten van Economie. Kishida markeerde in april in een whitepaper-release Web3 als de nieuwe grens van de digitale economie.

Gezien het tempo van de digitalisering in Japan zou de implementatie van de gedecentraliseerde autonome organisaties de volgende logische stap moeten zijn in de nationale strategie van het land op het gebied van Web3. Volgens het document dat het belang van DAO beschrijft, legt het ministerie uit waarom het onderzoek in die richting zou moeten stimuleren. De belangrijkste reden is de revitalisering van de inhoudindustrie en lokale gemeenschappen, die naar verwachting zal leiden tot de economische groei van het land.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!