Bukele heeft kritiek geuit op de Amerikaanse Centrale Bank

Nayib Bukele, de president van El Salvador, werd gisteren geïnterviewd door Fox News waarin hij onder andere Bitcoin (BTC) besprak. Ook besprak hij het rotten van de steden in de Verenigde Staten, waar hij betoogde dat de mooie steden nu woestenijen zijn geworden. Volgens Bukele ligt dat vooral aan het ontwerp van de steden.

In het interview gaf Bukele aan dat hij niet in de grote steden van de VS kon wonen omdat de centrale bank meer problemen veroorzaakt door mensen geld en drugs te geven. Hierdoor vernietigt de regering de economie en de samenleving, aldus de president van El Salvador.

Bukele benadrukte de tekortkomingen van de Amerikaanse Centrale Bank en verklaarde dat de vijanden van binnenuit komen omdat ze geld vrijmaken voor initiatieven die meer kwaad dan goed doen. Hij zei het volgende:

“De Amerikaanse regering voert oplossingen voor de problemen uit, maar ze creëren uiteindelijk meer problemen.”

Deze sentimenten hebben voor opschudding gezorgd op Twitter, waar boze Amerikanen hem hypocriet noemden. Ondertussen hebben regeringen van veel landen El Salvador veroordeeld omdat het van Bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt terwijl het een ontwikkelingsland is. Aan de andere kant beschuldigde de president van El Salvador de Amerikaanse Centrale Bank van het verhogen van de rentetarieven en beweerde dat dit de reden was achter de ineenstorting van Bitcoin.

Het is inmiddels al een jaar geleden dat El Salvador van Bitcoin een valuta maakte, maar dit heeft er niet voor gezorgd dat de populatie Bitcoin heeft omarmd. Het doel was om werkgelegenheid te creëren en investeerders aan te trekken, maar op basis van de huidige statistieken was het doel niet haalbaar.

Eind 2021 ging de wetgeving in El Salvador in, toen de prijs van Bitcoin rond de $45.000. De president van El Salvador heeft tot $107 miljoen van de inkomsten van het land uitgegeven om Bitcoins te kopen, volgens gegevens die zijn afgeleid van Nayib-tracker. In de eerste maanden schoot de prijs omhoog naar het hoogste punt van $69.000, waarna de scherpe daling volgde. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $20.408 met een daling van een procentpunt ten opzichte van 24 uur geleden.

Gedeeltelijk kunnen de verliezen worden toegewezen aan de Covid-19-pandemie, wat heeft gezorgd voor de verhoging van de rentes. Nadat de president van El Salvador niet succesvol was in zijn pogingen om verdere financiering van investeerders in cryptocurrency te krijgen, is het gebruik van BTC onder Salvadoranen sterk gedaald en heeft de regering snel geen geld meer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!