Bitcoin nieuws

Het omarmen van Bitcoin kan El Salvador een populaire bestemming maken voor Amerikaanse emigranten

El Salvador kan wel eens een populaire bestemming worden voor Amerikaanse emigranten, volgens de beleidsredacteur bij Forbes, Avik Roy. Hij komt tot deze conclusie vanwege de aankondiging dat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel wil accepteren. Bovendien is ook duidelijk geworden dat de president van El Salvador nog een stap verder wil gaan en heeft aangegeven dat investeerders geen vermogensbelasting hoeven te betalen over hun Bitcoin winsten.

Roy gaf op Twitter aan dat een dergelijke stap om Bitcoin te legaliseren de manier waarop Amerikaanse burgers naar El Salvador kijken drastisch zou kunnen veranderen. Hij zei:

“Tegenwoordig is El Salvador in de VS vooral bekend als een bron van migranten. Als in de toekomst @nayibbukele succesvol is, kan El Salvador het beste bekend worden als bestemming voor emigranten *uit* de Verenigde Staten, vooral degenen die belang hechten aan het bouwen van de #Bitcoin ecosysteem.”

Justin Sun, oprichter van Tron (TRX), is het eens met Avik Roy en zei:

“Crypto-investeerders en -ondernemers zullen naar El Salvador verhuizen! #Bitcoin.”

De president van El Salvador Nayib Bukele reageerde op Justin Sun en beargumenteerde waarom verhuizen naar El Salvador een goed idee is voor crypto-ondernemers.

“1. Prachtig weer, surfstranden van wereldklasse, woningen aan het strand te koop.
2. Een van de weinige landen ter wereld zonder onroerendgoedbelasting.
3. Geen vermogenswinstbelasting voor Bitcoin, omdat het een legale valuta zal zijn.
4. Onmiddellijke vaste verblijfplaats voor crypto-ondernemers.”

Avik Roy gaf verder aan dat de pro Bitcoin houding van El Salvador ook Bitcoin investeerders wereldwijd ten goede zou komen als de koningsmunt verder geïntegreerd zou worden in het banksysteem van de wereld. Hij zei:

“Er zijn veel redenen waarom dit belangrijk is. 1) in de VS wordt Bitcoin door de IRS behandeld als eigendom, wat betekent dat elke keer dat u het probeert uit te geven, het een belastbare gebeurtenis is. Als $BTC nu een valuta is, kan deze op een niet-belastbare manier worden uitgegeven, net als euro’s of Britse ponden.

Roy voegde er nog het volgende aan toe:

Als de IRS Salvadoraanse Bitcoin als valuta moet behandelen, maakt het Bitcoin veel levensvatbaarder als ruilmiddel. 2) omdat Salvadoraanse banken burgers moeten toestaan ​​om Bitcoin te storten en op te nemen, wordt $BTC veel dieper geïntegreerd in het wereldwijde banksysteem.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN