El Salvador wil Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft tijdens het Bitcoin 2021 evenement gezegd dat hij van plan is om El Salvador het eerste land te laten worden dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel accepteert. Bukele zei dat hij een wet zal invoeren die Bitcoin tot een legale vorm van geld in het land zal maken.

“Volgende week zal ik een wetsvoorstel naar het congres sturen waardoor Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt”, zei Nayib Bukele.

Bukele, verscheen verrassend tijdens de toespraak van Jack Mallers op het Bitcoin 2021 evenement. Mallers is de oprichter van Strike, een crypto-portemonnee gebouwd op het Lightning Netwerk. De regering van El Salvador werkt naar verluidt samen met Strike.

Als het plan wordt doorgezet, zou El Salvador de eerste soevereine staat ter wereld maken die Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent, naast een fiat-valuta. El Salvador heeft geen eigen munteenheid en gebruikt de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. 

Bitcoin kan stabiliteit en onafhankelijkheid bieden

Bukele merkte op dat de centrale banken steeds meer nieuwe stappen ondernemen die de economische stabiliteit van El Salvador negatief kunnen beïnvloeden en beweerde dat crypto bescherming biedt tegen gevaarlijke acties van de centrale bank. Hij voegde eraan toe dat de stap op korte termijn banen zou creëren en duizenden mensen in het land financiële inclusie zou helpen bieden.

De centrale bank van El Salvador zal Bitcoin ook gebruiken als onderdeel van haar reserves, terwijl burgers vrij mogen handelen met de koningsmunt. Toen naar de beslissing van El Salvador werd gevraagd om Bitcoin als een geldige vorm van valuta te accepteren, wees Mallers op het gebrek aan financiële infrastructuur van het land: 

“Meer dan 70% van de actieve bevolking van El Salvador heeft geen bankrekening en 20% van het BBP van het land is afkomstig van overmakingen die migranten naar familieleden sturen. Ze zitten niet in het financiële systeem. Ze vroegen me om te helpen bij het schrijven van een plan en dat ze Bitcoin als een valuta van wereldklasse beschouwden.” 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!