Mexico heeft het allereerste Metaverse winkelcentrum gelanceerd

Mexico is het eerste land ter wereld dat een metaverse winkelcentrum lanceert. Ontworpen door een Mexicaanse ondernemer onder de naam ‘Island Shopping Mall’, is het winkelcentrum vandaag geopend met 80 verschillende merken. Sommige van deze merken, waaronder bekende namen als Momiji, Pai Pai en Victoria’s Secret, zullen gebruik maken van de virtuele ervaring.

Andere bevestigde namen bij de lancering zijn Bath & Body Works, LA Colors, GOC, Biso, Golden en LA Girl. Verder wordt gemeld dat de ondernemers van het centrum partnerschappen hebben aangekondigd met andere merken. Deze omvatten grote kledingmerken: Adidas, Nike, Puma, Guess, Levi’s, Bershka en tech gigant Apple.

Elk bevestigd merk in de ‘Island Shopping Mall’ zal worden onderverdeeld in categorieën met een speciale hal voor ‘opkomende merken’. Bovendien zullen de bevestigde merken in privé- of gemeenschappelijke ruimtes werken. Verder willen de ontwikkelaars van het metaverse-initiatief nog 800 merken op het platform toelaten.

Island Shopping Mall toegankelijk via apparaten met Android of iOS

Het nieuwe Mexicaanse metaverse winkelcentrum is toegankelijk via een app op mobiele apparaten die de App Store of Google Play ondersteunen. Volgens lokale media Cultura Empiresarial krijgen gebruikers toegang tot deze meeslepende virtuele ervaring door de app te downloaden. Naast online winkelen zullen gebruikers die interactie hebben met het pas opgerichte platform ook edelstenen en munten kunnen verdienen. Deze munten kunnen naar verluidt worden ingewisseld voor andere extraatjes, waaronder kortingsbonnen of producten, op verschillende winkellocaties verspreid over de virtuele wereld. Om deze functie mogelijk te maken, zeiden de mensen achter Mexico’s Island Shopping Mall dat ze samenwerkten met “The Savings Group Limited”, een Brits bedrijf gespecialiseerd in kortingsbonnen.

Sommige bedrijven die deelnemen aan Island Shopping Mall zijn geen vreemden voor de metaverse. Apple ontwikkelt bijvoorbeeld zijn eigen hardware om de metaverse-ervaring te verbeteren. Ondertussen heeft Nike ook een succesvolle commerciële non-fungible token (NFT) programma en een bredere metaverse strategie. Daarnaast heeft ook denimwearbedrijf Guess een metaverse-winkel geopend.

Crypto populariteit stijgt snel in Mexico

De Island Shopping Mall weerspiegelt Mexico’s exploderende populariteit van crypto- en Web3-elementen. Volgens een recent rapport van vergelijkingswebsite Hellosafe heeft Mexico de grootste metaverse-markt in Latijns-Amerika. In een periode van economische onzekerheid, gekenmerkt door stijgende inflatie, wenden meer Mexicanen zich tot digitale valuta als toevluchtsoord, om hun winstkansen te maximaliseren. Momenteel hebben meer dan 13.000 beleggers hun geld geïnvesteerd in metaverse bedrijven.

Volgens Hellosafe zal de metaverse-markt de komende acht jaar met 670% toenemen. Verder stellen rapporten dat de wereldwijde marktwaarde van de metaverse dit jaar bijna 650 miljard dollar zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!