Bitcoin presteert beter dan NFT’s en Amerikaanse aandelen, maar niet beter dan de dollar

Het derde kwartaal was relatief stabiel. De crypto-industrie liet een licht herstel zien na een aanzienlijke duik te hebben genomen te midden van de volatiele omstandigheden in de eerste helft van 2022.

Volgens het laatste kwartaalrapportage van CoinGecko steeg de totale crypto marktkapitalisatie in het afgelopen kwartaal met 6,5%. Hiermee presteerde de cryptomarkt en Bitcoin (BTC) beter dan de meeste aandelen. De Amerikaanse dollar index presteerde wel beter. Hierin wordt de wisselkoers van de dollar vergeleken met die van een aantal andere valuta. De stijgende inflatie die plaatsvindt in veel landen heeft voor de dollar positief uitgepakt. 

NFT-markt keldert

Ten slotte benadrukte het rapport van CoinGecko dat de markt voor NFT’s het afgelopen kwartaal de grootste daling in tijden liet zien. Een enorme daling van het handelsvolume in de top vijf van NFT exchanges zoals OpenSea en LooksRare had gevolgen voor de hele markt. De sector noteerde daarmee een nieuw historisch dieptepunt in 2022, een daling van maar liefst 77,4%. Ondanks de waardedaling steeg het aantal wallets met NFT’s in het derde kwartaal met 1 miljoen.

Is een trend omhoog in zicht?

De bearmarkt is alweer een tijdje gaande. Daarmee komen er steeds meer signalen in zicht dat een mogelijke bodem is bereikt en dat de weg omhoog weer kan worden ingezet. Zo voorspelt befaamd analist Philip Swift dat Bitcoin over 3 maanden uit de negatieve trend zal breken. Volgens Credible Crypto zal Bitcoin in 2023 een nieuwe piek behalen van $100.000

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!