Waarom de Bitcoin bearmarkt nog maximaal 3 maanden duurt

Philip Swift, een populaire on-chain analist, is van mening dat de huidige negatieve trend omtrent de prijs van Bitcoin (BTC) niet lang meer zal duren. Het grootste deel van de bearmarkt is waarschijnlijk achter de rug. Swift verklaarde in een interview:

“Ik geloof dat we nu op het punt staan van maximale kansen voor Bitcoin. Er zijn tal van belangrijke statistieken op LookIntoBitcoin die aangeven dat we ons op het dieptepunt vinden van de Bitcoin prijs.”

Eén van die statistieken is het percentage langetermijn houders. Laatstgenoemde zijn mensen die hun Bitcoin al langer dan een jaar vasthoudt. In de HODL waves grafiek is goed te zien dat dit aantal stijgt, wat een indicatie is dat veel Bitcoin investeerders wachten op een hogere prijs. Hierdoor wordt het aanbod op de markt beperkt. De wet van vraag en aanbod dicteert dat de prijs dan uiteindelijk zal blijven stijgen. 

We zien ook statistieken zoals de RHODL-ratio die interessante patronen laten zien. De RHODL-ratio vergelijkt in essentie de prijs van recent gekochte Bitcoin ten opzichte van de prijs van Bitcoin dat 1-2 jaar geleden is gekocht. Deze ratio benadrukt dat de kosten van recente Bitcoin aankopen aanzienlijk lager is dan de prijzen die 1-2 jaar geleden werden betaald. Toendertijd was de markt euforisch en lag een Bitcoin prijs van + $100k nog in de verwachting. De RHODL-ratio laat zien wanneer de markt is gereset om de volgende bull cyclus weer te starten. 

De bearmarkt biedt kansen

Het huidige negatieve marktsentiment biedt kansen om Bitcoin en andere crypto voor een spotprijs te kopen. Zo tweette Robert Kiyosaki, befaamd auteur van Rich Dad Poor Dad, nog dat hij wachtte op het moment om Bitcoin en onroerend goed goedkoop in te kunnen slaan. Vooral Bitcoin lijkt dit momenteel het geval als we bovenstaande data moeten geloven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!