Veelbelovende ontwikkelingen omtrent Polkadot 

Volgens GitHub, een code-hosting platform, wordt er hard gewerkt aan Polkadot (DOT). Op GitHub kun je zien hoeveel code aanpassingen, ook wel commits genoemd, er plaatsvinden. Een hoger aantal aanpassingen is meestal een positief teken en is een indicatie dat er veel aan het platform wordt ontwikkeld. 

In september vonden er elke dag meer dan 500 commits plaats. Dit is een recordhoogte voor het netwerk. In totaal werden er in de maand augustus 14.930 bijdragen van ontwikkelaars geregistreerd op de GitHub van Polkadot.

Op het moment zijn 66 blockchains live op Polkadot en zijn parachain startup-netwerk Kusama (KSM). Parachains zijn op specifieke blockchains die zijn geïntegreerd in het Polkadot of Kusama netwerk. Als het ware werken er meerdere blockchains met elkaar samen. Sinds de oprichting zijn er meer dan 140.000 berichten uitgewisseld tussen de verschillende parachains. Tegelijkertijd tonen gegevens van Polkadot’s cross-consensus dat er in de maand september alleen een record van 26.258 berichten tussen zijn parachains is verzonden.

Upgrade op komst

Polkadot-oprichter Rob Habermeier heeft onlangs een stappenplan gepubliceerd om de schaalbaarheid van Polkadot en Kusama te verbeteren. Hoogtepunten zijn onder meer het verminderen van de “block time” met 50% terwijl de “block space” 10 keer groter wordt. Block time is de tijd die miners of validators nodig hebben om transacties binnen één blok te verifiëren en een nieuw blok in die blockchain te produceren.

Block space refereert op zijn beurt naar het aantal transacties dat er in één blok past. Mochten deze aanpassingen live gaan zal naar schatting de netwerksnelheid worden verhoogd naar 100.000 tot 1 miljoen transacties per minuut. De upgrade staat gepland voor Kusama tegen het einde van het jaar. Mocht dit een succes zijn is Polkadot aan de beurt. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!