Amerikaanse Federal Reserve is Bitcoin’s grootste vijand

De Amerikaanse Federal Reserve heeft eind september besloten de rente te verhogen. Joe Biden en andere democraten hebben met hun beleid bijgedragen aan inflatie en andere economische problemen, dus heeft de Fed de tarieven opgeschroefd als middel om deze problemen te bestrijden.

De instantie verhoogde de rente met 75 procent in de laatste weken van september 2022, en de prijs van Bitcoin daalde scherp in reactie daarop. Op het moment van schrijven wordt de digitale munt verhandeld voor ongeveer $19.500, wat nogmaals bewijst dat de Bitcoin koers nauw samenhangt met de toestand van de Amerikaanse economie.

Door de fikse daling van de koningsmunt en de staat van de algehele economie, hebben veel commentatoren/specialisten zich uitgesproken over de situatie. Zo gaf Joel Kruger, een marktstrateeg bij LMAX Group in Londen, het volgende aan:

“Alles is relatief aan de verwachting, niet precies wat er gebeurt, maar wat er gebeurt ten opzichte van de verwachtingen. Afgezien van enkele wilde prijsschommelingen in de onmiddellijke nasleep, zijn de dingen verlopen zoals verwacht.”

Toen de Federal Reserve de rente weer verhoogde, waarschuwden ze dat het moeilijk zou worden, maar Andy Long (de CEO van digital asset mining firma White Rock Management) vindt dat niemand nog echt let op wat de instantie te melden heeft. Hij verklaarde:

“Het is een beetje een nietsburger. Er was een kans van 10-20 procent op iets agressiever, maar dat gebeurde niet. Iedereen verwachtte 75 [basispunten], dus je kunt vanmiddag zien dat de neerwaartse druk een beetje versoepelt.”

Hij merkte verder op dat toegewijde handelaren en cryptofans zouden moeten volhouden en geduld hebben, omdat de Fed waarschijnlijk voet bij stuk zal houden zolang de inflatie een probleem blijft. Hij zei dat als houders het goed vinden om hun activa een tijdje langer vast te houden, ze deze bearmarkt waarschijnlijk zonder al te veel schade kunnen doorstaan. Hij gaf het volgende aan:

“We moeten gewoon meegaan met de volatiliteit op de korte termijn, en als je gelooft in de lange termijn, wat ik doe, kun je op de lange termijn bullish zijn.”

Sadie Raney, de medeoprichter en hoofd bedrijfsvoering van Strix Leviathan, had het volgende te zeggen:

“Regeldruk, stijgende basistarieven en inflatie drukken zwaar op risicovollere activaklassen, met name crypto, en dwingen zo liquidaties af, verminderen het beschikbare kapitaal voor investeringen en vergroten de bezorgdheid over ongedefinieerde regelgevende controles. Deze krachten kunnen het algehele cryptocomplex dempen totdat het financiële systeem zich stabiliseert en een regelgevend kader duidelijker wordt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!