Bitcoin koers daalt verder na renteverhoging vanuit de Fed

Vandaag daalde de Bitcoin koers nog verder na de meest recente renteverhoging vanuit de Amerikaanse Federal Reserve, en bereikte een nieuw intraday dieptepunt van $18.704. Met de meest recente verhoging van 75 basispunten ligt de rente nu tussen de 3 en 3,25%.

De verwachtingen voor toekomstige tarieven stegen aanzienlijk als gevolg van recente inflatiecijfers. Na de voorspelling van Nomura Securities dat de Fed ervoor zou kiezen om de federal funds rate met 100 basispunten te verhogen, daalden de prijzen van de belangrijkste cryptocurrencies dramatisch.

De laatste tijd verhoogt de Federal Reserve de rente in een sneller tempo, wat veel beleggers zorgen baart omdat het hogere leenkosten zou kunnen betekenen. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, maakte vorige maand in Jackson Hole duidelijk dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten was de rente te verhogen, toen hij sprak over de mogelijkheid van verdere “pijn” voor de markten.

Na het bereiken van een all-time high vorige week, daalde de waarde van Bitcoin wederom. Momenteel staat de prijs van de koningsmunt ongeveer op $18.939, wat een daling van 72% ten opzichte van zijn piek betekent.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, verklaarde dat Bitcoin op de lange termijn zal slagen als de Federal Reserve het monetaire beleid weer gaat versoepelen. De havikistische houding van de Fed is hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste reden waarom Bitcoin en andere risicovolle activa dit jaar sterk ondermaats hebben gepresteerd.