Waarom crypto essentieel is voor onze toekomst, aldus oud-CEO van Morgan Stanley

Hoewel Bitcoin (BTC) al bijna 14 jaar bestaat en er velen altcoins bij zijn gekomen, blijft er onzekerheid over de toekomst van de industrie. Er zijn met name vraagtekens over hoe crypto in de huidige financiële systemen kan integreren. Een deel van toonaangevende Wall Street-persoonlijkheden gelooft dat crypto dit probleem kan oplossen en zij zien er een toekomst in.

In het bijzonder liet de voormalige CEO van Morgan Stanley, één van de grootste Amerikaanse ondernemingen op het gebied van investeringsbeheer en financiële dienstverlening, zich tijdens een interview met CNBC positief uit over crypto. De oud-CEO, John Mack, erkent dat cryptocurrencies in de komende decennia “een essentieel onderdeel zullen zijn waarmee transacties plaatsvinden”. 

Volgens Mack heeft crypto meerdere voordelen ten opzichte van de traditionele financiële sector. Hierdoor zal volgens hem crypto een sleutelrol spelen bij het digitaliseren van de economie. Één voordeel is dat je geen zorgen meer hoeft te maken over het plaatsen van je geld op een bank. Het staat daarentegen op je computer. In de toekomst, over zo’n 50 jaar, maken we in wereld volgens Mack gebruik van een compleet een digitale economie, en daarbij is crypto erg belangrijk. 

Bovendien onthulde John Mack dat hij nog steeds Bitcoin bezit, ondanks het huidige negatieve marktsentiment. Mack voegde eraan toe dat hij ook heeft geïnvesteerd in enkele hedgefondsen die crypto’s in hun portfolio hebben. De ex-CEO investeerde via startup Omega One in meerdere crypto projecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!