Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Verenigd Koninkrijk wil digitale handelsdocumenten legaliseren; een kans voor blockchain?

De Britse regering heeft nieuwe wetgeving aangekondigd om digitale handelsdocumenten te legaliseren, waardoor papieren dossiers niet meer nodig zijn. Dit kan erop wijzen dat de regering van plan is een op blockchain gebaseerd systeem voor het bijhouden van records in te voeren. Als dit tot bloei komt, zou het veranderen hoe landen normale papieren dossiers gebruiken door blockchain-technologie op te nemen in hun veiligheidsprocedures. Het rapport beweerde dat het wetsvoorstel al voor beraadslaging naar het parlement is gestuurd.

Het VK wil de beveiliging en tracering van documenten mogelijk maken

Het land is van plan te stoppen met het gebruik van onnodig fysiek papierwerk door het te vervangen door digitale documenten die in het land gelegaliseerd zullen worden. Elektronische documenten zouden de mogelijkheid openen om de veiligheid te vergroten en de naleving gemakkelijk te maken, aldus het rapport.

Digitale toegang tot dossiers maakt het eenvoudiger om de geldigheid ervan te bevestigen. Voor grensoverschrijdende handel is het echter noodzakelijk dat bedrijven over een fysiek dossier beschikken dat ze desgevraagd aan douanebeambten kunnen laten zien. Bij verkoop of eigendomsoverdracht van een bedrijf kan de documentatie dan ook aan de nieuwe eigenaar worden overhandigd.

Vermindering van koolstofuitstoot

In het rapport noemde een van de hoofdrolspelers de voordelen van het elektronisch gaan met documentatie. Enkele voordelen zijn een vermindering van de koolstofuitstoot met ongeveer 10% en een aanzienlijke vermindering van de verwerkingstijd van documenten. Ter vergelijking: het VK verwerkt dagelijks meer dan 28 miljard handelsdocumenten. Als de wetgeving wordt aangenomen, zullen ondernemers hun elektronische dossiers in meerdere sectoren van de economie kunnen bewaren. In het Britse rapport wordt opgemerkt dat enkele van de documenten die elektronisch zouden kunnen worden, magazijnbonnen en promesses zijn.

Het Verenigd Koninkrijk heeft sinds de installatie van een nieuwe premier met enkele problemen te kampen. De munt van het land werd bearish nadat maanden geleden een belastingverlagingsplan was aangekondigd; diezelfde belastingverlaging is nu echter door de Britse regering geschrapt. De nieuwe premier heeft ook digitale activa verwelkomd, zodat hun potentieel goed gebruikt kan worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!