Moeilijkheidsgraad van Bitcoin schiet omhoog 

De nieuwste aanpassingen van de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin (BTC) laten hogere niveaus zien die we in meer dan een jaar niet meer zagen. Het is de hoogste stijging in de moeilijkheidsgraad van BTC mining sinds mei vorig jaar. De plannen om de hashrate te laten stijgen heeft ook geleid tot een nieuw record. 

De moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin word om de 2 weken aangepast. Door de aanpassingen wordt het voor miners moeilijker of makkelijker om hun werk te doen. Het doel van de moeilijkheidsgraads is om de productie van “blocks”, waarin alle transacties zijn opgeslagen, op ongeveer 10 minuten te houden. 

De moeilijkheidsgraad bleef de afgelopen weken op 4 opeenvolgende momenten stijgen. Echter, met klap op de vuurpijl, steeg de moeilijkheids vandaag met een waarde van 13,55%. Dit is de grootste stijging in 17 maanden. De laatste keer dat we een stijging van dit formaat zagen was in Mei 2021. Zodanig staat de huidige moeilijkheidsgraad op 35,61T, wat betekent dat het minen van één bitcoin 35,6 biljoen hashes vereist.

Positieve ontwikkeling voor Bitcoin prijs

De statistieken op het vlak van de moeilijkheidsgraad en hashrate betekent dat steeds meer miners aan het werk zijn. Hiermee wordt het Bitcoin netwerk een stuk veiliger. Dit kan op de lange termijn de prijs van Bitcoin stimuleren. 

Een verklaring voor deze positieve ontwikkeling ligt mogelijk aan de daling in prijs van vele mining apparatuur. Tijdens corona waren er grote tekorten aan chips die de prijs mining apparaten beïnvloedde. Daarnaast zijn er in China veel bewoners die hun machines, ondanks het verbod, weer hebben ingeschakeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!