Bitcoin miners van plan om hashrate met 50% te laten groeien

Bitcoin (BTC) miners hebben het zwaar door het huidige marktsentiment. Door de waarde van Bitcoin die met meer dan de helft is gedaald, de extreme stijging in energiekosten en een gebrek aan beschikbare financiering zijn de winstmarges erg laag. Dit heeft ook een directe invloed gehad op de prijs van mining hardware zoals de zeer gespecialiseerde computers waar tijdens de bull run vorig jaar zo’n grote vraag naar was dat ze recordhoogten bereikten.

Desalniettemin lijkt er data te zijn dat aangeeft dat Bitcoin-mining-bedrijven van plan zijn de hashrate tegen het einde van het jaar met ongeveer 50% uit te breiden. Volgens een bericht van Arcane Research zal de gecombineerde hashrate van deze miners eind 2022 ongeveer 80,7 EH/s bedragen, mits de uitbreidingen volgens plan verlopen natuurlijk. Dit betekent dat er 27 EH/s aan de hashrate wordt toegevoegd (de huidige hashrate). 

De hashrate is een indicator die het mining vermogen van het hele Bitcoin-netwerk meet. Het is in ware de gehele rekenkracht. Hoe meer rekenkracht er ter beschikking is, des te veiliger het netwerk is. Een hoge hashrate is dus positief. Het is niet voor niets dat Arcane Research de ontwikkelingen als een proxy beschouwd voor de groeiverwachtingen van de Bitcoin prijs. Als de energieprijzen weer gaan dalen en de Bitcoin prijs weer zal stijgen zouden we nog meer groei van de hashrate kunnen verwachten. De tijd zal dit moeten leren. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!