Lightning Network bereikt openbare capaciteit van meer dan 5.000 BTC

De totale gecombineerde capaciteit in de openbare kanalen van het Bitcoin Lightning Network (LN) heeft voor het eerst de 5.000 BTC overschreden. De schaaloplossing van BTC is ontworpen om transacties goedkoper en sneller te maken en heeft de laatste tijd een aantal positieve ontwikkelingen doorgemaakt met uitbreidingen. Vier maanden eerder bereikte het Lightning Network al een capaciteit van 4.000 BTC.

Meer capaciteit op het LN-netwerk betekent dat er meer liquiditeit beschikbaar is waarmee gebruikers sneller kunnen betalen en het netwerk grotere transactievolumes aankan. In de afgelopen vier jaar het het netwerk echter kritiek ontvangen van voorstanders van andere blockchains.

De schaaloplossing heeft de opwaartse trend doorgezet ondanks dat 2022 een moeilijk jaar was voor de crypto-sector. Het LN-netwerk heeft kunnen doorgroeien door de huidige bear-markt en dat geeft aan dat het nut en de behoefte van de schaaloplossing nog steeds aanwezig is. Messari, een Market intelligence-platform, verklaarde onlangs het volgende:

“Het Lightning Network bevindt zich het afgelopen jaar in zijn eigen silo-bull-markt, geïsoleerd van de algehele neergang van de markt. De belangrijkste statistieken van LN zijn gestaag gegroeid, ondanks dat de prijs van bitcoin het afgelopen jaar met 57% is gedaald.

In het rapport werd gesuggereerd dat het aan kanalen en knooppunten van het LN-netwerk respectievelijk met 24% en 14% op jaarbasis is toegenomen. Dit is een indicatie van het feit dat het netwerk langzamerhand verandert van een hobbyistisch netwerk naar een volwassen financieel betalingsnetwerk.

Een andere data-analyseplatform, Arcane Research, gaf bovendien aan dat de uitbreiding van de capaciteit naar 5.000 BTC grotendeels aangedreven werd door River Financial en Loop. Deze bedrijven hebben namelijk hun kanaalcapaciteit uitgebreid in de afgelopen maanden.

Eerder deze week kwam daarnaast het nieuws naar buiten dat McDonald’s onder andere Bitcoin gaat accepteren in het Zwitserse Lugano. Dit maakt de grote fastfoodketen mogelijk door software van derden in te zetten.

Lightning Labs, het infrastructuurbedrijf achter Lightning Network, heeft daarnaast de tesnet-versie van de Taro-daemon uitgebracht om Bitcoin-ontwikkelaars in staat te stellen activa op de Bitcoin-blockchain te creëren, verzenden en ontvangen. De alfa-release was bedoeld om de dollar te bitcoiniseren.

Het bedrijf kondigde ook aan $70 miljoen aan Series B-financiering te hebben opgehaald, geleid door Valor Equity Partners en eerder dit jaar vergezeld door de wereldwijde vermogensbeheerder Baillie Gifford. De kapitaalinjectie zou het netwerk helpen dat in staat is om jaarlijks biljoenen dollars te verwerken, waardoor het een concurrent wordt van Visa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!