Coinme

Lightning Labs kondigt “Taro” aan voor het uitgeven van activa op de Bitcoin-blockchain

Lightning Labs heeft een nieuw protocol genaamd Taro aangekondigd in een blogpost van 5 april, een protocol voor het uitgeven van activa op de Bitcoin-blockchain die via het Lightning Network kunnen worden overgedragen voor directe transacties met een hoog volume en lage kosten.

Ryan Gentry, hoofd bedrijfsontwikkeling van Lightning Labs, bracht het nieuws over het door Taproot aangedreven protocol. De aankondiging kwam met nieuws over een succesvolle Series B-financieringsronde van $70 miljoen, ondersteund door Valor, Baillie Gifford, Goldcrest, Kingsway, Stillmark, Brevan Howard, NYDIG en anderen.

Door gebruik te maken van de veiligheid en stabiliteit van het Bitcoin-netwerk, samen met de snelheid, schaalbaarheid en lage kosten van het Lightning-netwerk, zal het Taro-protocol stablecoin-transacties op het Bitcoin-netwerk mogelijk maken. Ontwikkelaars kunnen digitale activa op het Bitcoin-netwerk uitgeven voordat ze naar het snelle en schaalbare Lightning-netwerk worden verplaatst. Ze zullen dergelijke activa ook met Bitcoin kunnen integreren in zowel on-chain- als Lightning-apps. De blogpost ging verder met:

“We zien Taro als een belangrijke stap in het Bitcoiniseren van de dollar, waarbij we het beste van twee werelden krijgen door 1) activa zoals stablecoins uit te geven op de meest gedecentraliseerde en veilige blockchain, Bitcoin en 2) gebruikers in staat te stellen transacties uit te voeren op het snelste wereldwijde betalingsnetwerk met de laagste kosten, Lightning.”

Taro leunt op Taproot, de meest recente upgrade van Bitcoin, voor een nieuwe boomstructuur waarmee ontwikkelaars willekeurige metadata van activa kunnen inbedden in een bestaande uitvoer. Het maakt gebruik van Schnorr-handtekeningen voor verbeterde eenvoud en schaalbaarheid, en, belangrijker nog, werkt het met multi-hoptransacties via Lightning. Tevens gaf het aan dat het een reeks Taro Bitcoin-verbeteringsvoorstellen (BIP’s) uit gaat brengen voor feedback en commentaar van de ontwikkelaarsgemeenschap.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN