Honeywell Bitcoin

Bitcoin Lightning Network groeit in bear market

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar Bitcoin (BTC) en focussen we op Lightning Network adoptie.

Het Lightning Network

Het Bitcoin Lightning Netwerk is een secundaire laag bovenop de Bitcoin blockchain waarmee gebruikers betalingskanalen kunnen creëren waar transacties buiten de eerste laag kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd profiteren gebruikers wel van de beveiliging en decentralisatie van het Bitcoin netwerk. Door middel van het Lightning Network kunnen transacties vrijwel instantaan en gratis plaatsvinden. 

In dit artikel kijken we naar de adoptie van het Lightning Network. Bitcoin is relatief traag en duur om veel  kleine transacties mee uit te voeren. Om Bitcoin gebruiksvriendelijker te maken en werkelijk als betaalmiddel te laten fungeren is het belangrijk dat het Lightning Netwerk massaal in gebruik genomen wordt. Dergelijke adoptie zal zorgen voor sterke groei in de vraag naar Bitcoin, zo is de betalingsmarkt een business van vele miljarden. 

In Figuur 1 zien we het aantal aan bitcoin dat “gelocked” is op het netwerk sterk aan het stijgen is. Door middel van het locken van bitcoin op het Lightning Network kunnen de lightning transacties uitgevoerd worden. Hoe meer er gelocked is des te meer bitcoin transacties plaats kunnen vinden. Duidelijk is dat het netwerk hard aan groeien is, zo was er een jaar geleden 2303 bitcoin gelocked op het lightning network en bedraagt dat nu ruim 4750 bitcoin. Dit komt neer op een groei van meer dan 100% per jaar. 

Figuur 1: Hoeveelheid bitcoin gelocked op het Lightning Netwerk

Conclusie

De groei van het Lightning Network is belangrijk voor de massale adoptie van bitcoin als betaalmiddel. Uit de on-chain data zien we dat het netwerk sterk aan het groeien is, ondanks de grote markt crash van afgelopen jaar. Het succesvol uitrollen van het Lightning Network zal grote impact hebben op de lange termijn koers van bitcoin doordat de vraag naar bitcoin sterk zal toenemen. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN