Lightning Network

Wat is het Lightning Network?

Het Lightning Network is een extra laag boven op Bitcoin (BTC) die zo goed als ongelimiteerd hoeveelheden transacties aan kan tegen een enorme lage prijs. Je zal nu vast denken waarom hebben we dit nodig? Ik zal je het probleem uitleggen. Wil je Bitcoins verzenden dan kan het erg lang duren voordat het bij de gewenste persoon aankomt. Ook de transactiekosten voor een goedkope betaling zijn vaak duurder dan de betaling zelf. En vanuit deze redenen is het Lightning Network ontstaan.

Het probleem van Bitcoin is voornamelijk de schaalbaarheid. Momenteel kan Bitcoin maar 10 transacties per seconde aan. Wat erg weinig is. Grote spelers zoals PayPal kunnen bijvoorbeeld 193 transacties per seconde aan en Visa zelfs 1667. Het Lightning Network is een innovatieve oplossing voor Bitcoin, want willen we massa-adoptie dan moet het aantal transacties per seconde opgeschroefd worden.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN