Solana’s NFT adoptie groeit harder dan Ethereum

Nieuwe data van Delphi Digital, een crypto onderzoek organisatie, geeft nieuwe inzichten in de NFT adoptie van het Solana (SOL) netwerk. Uit de recente cijfers wordt duidelijk dat het NFT handelsvolume op het Solana netwerk een stuk harder groeit dan op het Ethereum (ETH) netwerk.

In Figuur 1 is de data van Delphi Digital te zien, hier wordt het handelsvolume van NFT’s op het Solana netwerk (mint kleur) en Ethereum netwerk (blauwe kleur) weergegeven over de afgelopen 3 maanden. Hier wordt duidelijk dat in de afgelopen 2 weken Solana sterke groei laat zien in de NFT handelsvolume terwijl het handelen op Ethereum stagneert.

Als we kijken naar de afgelopen 6 weken zien we dat het marktaandeel van Solana in NFT’s van 7% naar 24% is gestegen. Dit is opvallend na het recent uitvallen van het Solana netwerk op 1 october. De sterke toename in vraag naar NFT’s op het netwerk is mogelijk positief voor de koers, doordat het gebruik van het netwerk toeneemt zal de vraag naar Solana waarschijnlijk ook stijgen.

Figuur 1: NFT volume op het Solana en Ethereum netwerk (Bron: Delphi Digital)

De Ethereum Merge heeft niet veel effect 

De relatief stagnerende groei omtrent NFT adoptie op het Ethereum netwerk is opvallend, met de recente uitvoering van de Merge. De Merge beloofd efficiëntere transacties die minder kosten en sneller afgehandeld kunnen worden, dit zou naar verwachting het aantrekkelijker maken voor gebruikers om bijvoorbeeld NFT’s te handelen/minten op het netwerk. Voorzover lijkt de Merge nog geen groot impact te hebben op algemene adoptie van het Ethereum netwerk. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!