Connect nu je crypto wallet op Facebook en Instagram

Meta kondigt een nieuwe functie aan voor gebruikers. Deze functie stelt gebruikers in staat om hun crypto wallets te connecten en daardoor non fungible tokens (NFT’s) op Facebook en Instagram te kunnen plaatsen. Afgelopen maand is dit door geselecteerde makers en NFT-verzamelaars getest en de functie is sinds vandaag beschikbaar voor alle Facebook- en Instagram- gebruikers. Vooralsnog lijkt dit echter alleen mogelijk in de Verenigde Staten.

Gebruikers kunnen de functie ontgrendelen door hun crypto wallet te koppelen aan hun sociale media-account. De wallets die ondersteund worden zijn: Rainbow, Trust Wallet, Dapper, Coinbase Wallet en MetaMask wallets.

Het belangrijkste voordeel is dat NFT’s kunnen worden gedeeld op Instagram of Facebook feeds. Ook kan er credits worden gegeven aan de kunstenaars achter een NFT door hen te taggen in de post. Varoun Hanooman, de ontwikkelaar achter de Space Doodles-collectie, vertelde:

“Je kunt heel veel NFT’s bezitten, maar de vraag is – hoe kan ik die laten zien? Uiteindelijk gaat het bij NFT’s om clout en signalering.”

De waarde daarvan is tweeledig, voegde Hanooman eraan toe:

“Het laat anderen weten dat je in een zeer exclusieve gemeenschap zit en dat daar een prijskaartje aan hangt.”

Hoewel de update alleen geldt voor de Verenigde Staten komt er voor de overige landen ook een grote aanpassing. In de VS was het de afgelopen maanden al mogelijk, maar nu kunnen mensen in de overige 100+ landen waar het toegestaan is ook NFT’s delen op Instagram.

Het bedrijf van Mark Zuckerberg maakt al langer grote investeringen in blockchain en metaverse technologie. Deze uitbreiding is een significante uitbreiding van het NFT beleid van de social media gigant. Volgens Meta geeft dit gebruikers nog meer vrijheid en mogelijkheden om te hun werk gezien te laten worden.