Robinhood

USDC slaat handen ineen met Robinhood na stopzetting op Binance

Binance heeft onlangs plannen aangekondigd om binnenkort de ondersteuning voor USDC-transacties te beëindigen. Het bedrijf achter de op een na grootste stablecoin, Circle, heeft nu samenwerkingsverband met Robinhood. Voor USDC kan dit een positieve ontwikkeling zijn, maar ook voor het crypto-ecosysteem. In de VS is Robinhood namelijk een van de grootste spelers in de aandelensector.

Het samenwerkingsverband is een win-win situatie voor beide partijen. USDC staat namelijk op de 4e plek op het gebied van marktkapitalisatie die momenteel ongeveer $50 miljard bedraagt. USDC moet alleen USDT voor zich dulden die op het moment bijna $68 miljard aan marktkapitalisatie heeft. Het zou echter zo kunnen zijn dat de twee stablecoins in de nabije toekomst van plek gaan wisselen. USDC groeit namelijk sneller dan USDT en een pact met Robinhood zou de groei alleen maar kunnen versnellen.

Kan USDC USDT onttronen?

In de eerste maanden van 2022 groeiden stablecoins enorm, aldus een rapport van Arcane. Dit was echter voor het moment dat de crypto-markt sterk daalde, wat gepaard gaat met een snellere groei van stablecoins. Op de toenmalige groeipercentages werden prognoses gemaakt dat USDC USDT op de korte termijn zou kunnen overschrijden. Het rapport voorspelde namelijk dat in oktober 2022 een wisseling van de wacht zou kunnen plaatsvinden. De toenmalige groeipercentages voor USDC en USDT waren respectievelijk 70,4% en 28,4%.

Onlangs heeft Binance aangekondigd dat het de ondersteuning voor verschillende stablecoins, waaronder USDC, zou stopzetten. In plaats daarvan heeft de grote exchange de voorkeur aan zijn eigen token BUSD gegeven voor op stablecoin gebaseerde transacties. Binance zei dat de stap was gericht op ‘om de liquiditeit en kapitaalefficiëntie voor klanten te verbeteren’.

Met de huidige cijfers is het onwaarschijnlijk dat USDC op de korte termijn USDT kan onttronen. Het partnerschap met Robinhood zal echter wel een boost zijn voor het groeipercentage van USDC, maar dat zal ook afhankelijk zijn van het sentiment van de markt. Mocht de crypto-markt terugkeren naar een bull-run, kan er weer enorme activiteit ontstaan bij stablecoins.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN