Bitcoin koers

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers zakt, maar er is hoop!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers ligt nog altijd in consolidatie. Ja, het ziet er short term niet mega sterk uit, maar er zijn nog steeds genoeg redenen waarom dit niet de plek is om bearish te worden. Ik vertel je daar meer over in de analyse van vandaag! Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers toonde deze week veel zwakte dankzij de slechte CPI cijfers die in Amerika werden aangekondigd. De CPI cijfers vielen, ondanks de sterk dalende olieprijzen, slechter uit dan van tevoren werd verwacht. En de markt reageerde daarop. Prijstechnisch gezien zijn er nog altijd argumenten om voorzichtig omhoog te mogen blijven kijken. Dat mogen we doen zo lang de Bitcoin koers niet onder de $17.600 op de weekgrafiek gaat sluiten, maar ook lokaal zijn daar wat argumenten voor te vinden. Wat we verder zien is dat de prijs de wekelijkse supply op $25.047-$22.664 heeft afgewezen, maar dat we aan de onderkant nog wel op support liggen van de vorige high in combinatie met de wekelijkse demand. De onderkant ligt dus op die $17.600.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat we na het ophalen van de liquiditeit aan de onderkant een sterke push omhoog zagen, waarbij veel shorters eruit getikt werden. Door de sterke stijging omhoog maakten we een higher high en dat is een eerste signaal dat de koers probeert te kantelen. Het enige wat we nu willen zien is dat de Bitcoin koers de higher low weet vast te houden en vervolgens weer een nieuwe higher high gaat neerzetten. Als we dat gaan doen kunnen we een heel stuk hoger gaan kijken, richting mogelijk die $25.000. Alles valt of staat met het vasthouden van de laatst gezette low op $18.510. Als we daaronder gaan sluiten lijkt het op de korte termijn over en uit voor de bulls en kijk ik op z’n minst naar $17.600, maar mogelijk nog een stuk lager.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Als we nog een paar tijdsframes lager gaan kijken zien we dat we alle liquiditeit aan de onderkant hebben opgehaald en dat de liquiditeit aan de bovenkant boven al die highs nog open staat. Door de ultra lage tijdsframe (2min tijdsframe) bullish prijsactie hebben wij met de Educatiegroep een long positie ingenomen. De kans is namelijk groot dat we vanaf hier verder omhoog gaan pushen richting de $20.518. Uiteraard is het wel verstandig om tussentijds winsten te realiseren. Mocht je graag meer willen leren over hoe wij zo op de lage tijdsframes actief handelen, check dan zeker eventjes onze website www.cryptocointalk.nl en start de geheel vrijblijvende free trial.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er niet mega sterk uit, maar zoals in het artikel duidelijk naar voren komt is de prijsactie nog niet eens zo heel slecht. Het mooie van technische analyse is dat je de ruis van nieuws en andere fundamenteel gerelateerde ontwikkelingen eruit kan filteren. Trade wat je ziet en niet wat je hoopt of denkt te zien. We hebben een duidelijke invalidatie en die ligt onder de $18.510. Zo lang we dat behouden mogen we omhoog blijven kijken!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN