Ethereum ondergaat een belangrijke update voor The Merge

Het Ethereum-netwerk zal vandaag een belangrijke update ondergaan, wat de enige update is voor The Merge. het gaat om de Bellatrix-update, waarbij de ontwikkelaars van Ethereum een belangrijke boodschap hebben voor gebruikers van het netwerk.

Meestal zijn dit soort boodschappen gericht op validators in plaats van de gewone gebruikers. Dat is dit keer echter anders. Iedereen die deel neemt aa het netwerk dient namelijk zo snel mogelijk de cliënt te updaten. Er werd het volgende gemeld:

AAN ALLE ETHEREUM-STAKERS: U MOET uw klanten updaten VOOR 6 september wanneer de Bellatrix-upgrade naar de Beacon Chain plaatsvindt. U moet ook een EL-client (Beau, Erigon, Geth, Nethermind) uitvoeren vóór de Merge TTD op 14 september!”

De Bellatrix-update zal worden geactiveerd in de Beacon Chain epoch 144896 dat om 13:34 Nederlandse tijd op de chain zal verschijnen. Op ongeveer 13 september zal de Beacon Chain-update live gaan en deze update zal naar verwachting daarop geen invloed hebben.

Als knooppuntoperators geen uitvoerings- en consensuslaagclients uitvoeren op nieuwere releases, verliezen ze hun plaats op het netwerk en komen ze niet in aanmerking voor The Merge. Validators moeten ook voorkomen dat ze een meerderheidsclient runnen.

Daarnaast biedt Ethereum ontwikkelaars en white hat-hackers nog steeds een aanzienlijke premie voor het vinden van enkele kritieke bugs die rechtstreeks van invloed zijn op de stabiliteit en veiligheid van het netwerk.

ETH lijkt echter geen reactie te vertonen op de markt ondanks dat het netwerk aan de vooravond staat van de Merge-update. De prijs van de tweede cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie volgt namelijk grotendeels de algemene trend van de markt.

Toch was ETH erin geslaagd om het lokale support-level te houden en het lokale weerstandsniveau van het voortschrijdende gemiddelde van 50 dagen te doorbreken. De meeste experts uit de sector zijn van mening dat de markt een kortetermijnrally zal meemaken voor de Fusie en een milde correctie erna.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!