crypto

Expert waarschuwt voor “moment van de waarheid cryptomarkt”

De marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt viel vandaag onder de 1 biljoen. De markt blijft omgaan met verhoogde volatiliteit na de toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell in Jackson Hole op vrijdag 26 augustus. Hierin waarschuwde hij dat stijgende rentetarieven zullen leiden tot “pijn” voor de Amerikaanse economie. Daarnaast bevestigde Jerome dat hogere rentetarieven waarschijnlijk voor een geruime tijd zullen aanhouden. Met het negatieve marktsentiment daalde ook de prijs van Bitcoin (BTC). Deze bevindt zich op een prijs van onder de $20.000

Testen van de 200-week moving average

Gezien de volatiliteit in de crypto markt verklaarde verklaarde crypto handelaar en analist Michaël van de Poppe op Twitter dat het “moment van de waarheid voor de hele cryptomarkt nadert.” Daarnaast benadrukte Poppe dat de cryptocurrency-markt op het punt staat om een nieuwe test van de 200-week moving average (MA) te ondergaan. Dit kan resulteren in een higher low en een daaropvolgende retest. Het is goed te benadrukken dat Bitcoin en Ethereum (ETH) zich onder de 200-week MA bevinden, maar, dat dit nog niet het geval is voor de gehele cryptomarkt. 

De retest van de markt zal volgens Poppe rond de $932 biljoen dollar liggen. De volgende weerstand zal rond de $1.193 biljoen dollar liggen. Hierbij is het belangrijk dat een patroon van higher lows wordt voorkomen. Zo niet, kunnen we een verdere daling van de cryptomarkt verwachten.

Laag marktsentiment

Het marktsentiment is extreem laag en er zijn verschillende ontwikkelingen nodig om het tij te doen keren. Zo zou volgens de analist de dollarindex snel moet omkeren of naar boven moet gaan. Maar gezien de macro-economische ontwikkelingen, zoals het vele bijprinten van dollars, is dit niet waarschijnlijk. Desondanks bieden Historisch gezien periodes met een extreem laag marktsentiment juist weer kansen om te investeren en winst te maken. Op de lange termijn heeft de cryptomarkt bewezen uit een bear market te kunnen komen. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN