Bitcoin Update

Bitcoin koers daalt wederom onder $20.000

Vandaag dook de Bitcoin koers wederom onder de $20.000, waardoor zijn wekenlange verliezende reeks werd verlengd. Volgens CoinMarketCap is de koningsmunt vandaag met ongeveer 3,7% gedaald en de afgelopen 7 dagen met iets meer dan 6,5%.

Bitcoin daalde medio juli voor het laatst onder het cruciale niveau van $20.000, maar werd in augustus getroffen door volatiliteit, veroorzaakt door de onzekerheid op de wereldmarkten. De munt begon gisteren te dalen tijdens het jaarlijkse Jackson Hole symposium, waar de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, dieper in ging op de toekomstige doelstellingen van de FOMC. Powell verklaarde dat het algemene doel van de FOMC is de inflatie terug te brengen tot 2%, wat “vrijwel zeker zal vereisen dat we nog enige tijd een restrictieve beleidshouding handhaven”, aldus de voorzitter.

Na zijn opmerkingen schommelde de prijs van Bitcoin (BTC) heftig. Om 12:30 UST op vrijdag steeg Bitcoin binnen een uur van $21.234 naar $21.819 – net toen Powell aan het woord was. Bitcoin daalde toen tot $21.433 terwijl de voorzitter zijn opmerkingen maakte. Daarna sprong hij weer omhoog tot $21.748, echter wist hij deze stijging niet lang vast te houden en de Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op ongeveer $19.924.

De op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum (ETH), had ook te lijden toen Bitcoin zich terugtrok. Volgens gegevens staat Ethereum op de dag 7,25% lager en handelt het op ongeveer $1.475. Net als Bitcoin heeft het een paar moeilijke weken achter de rug, waarbij het ongeveer 24,7% van zijn marktwaarde afsneed.

Een rally over de markt in juli en begin augustus wekte de hoop dat de cryptomarkt tekenen van leven zou kunnen vertonen na een maandenlange inzinking. Anticipatie rond het Merge-evenement van Ethereum was een bijzonder krachtig verhaal onder cryptohandelaren, vooral nadat de lanceringsdatum van september was gepland. Recente bedrijvigheid wijst er echter op dat de markt een deel van het vertrouwen dat ze eerder in de zomer had gevonden, heeft verloren.

De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrency is momenteel iets meer dan $1 biljoen na een hit van 6,1%. Dat is ongeveer 66% minder dan de piek van $3 biljoen in november 2021.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN