Crypto spaargeld

Bitcoin nadert slechtste prestaties sinds 2015

Bitcoin (BTC) ligt op schema om zijn slechtste prestaties neer te zetten sinds de bearmarket van 2015. Augustus bleek een slechte maand te zijn met een Bitcoin die onder de $20.000 belandde. Gegevens van on-chain analysebron Coinglass laten zien dat BTC/USD in zeven jaar niet zo slecht is geweest in augustus.

Augustus betrof een daling van 14%, waardoor deze maand de grootste verliezer is sinds 2015. Toendertijd plaatste Bitcoin een maandelijkse rode kaars van 18,67%. Na twee grote dalingen van de BTC-prijs in de afgelopen weken, zijn Bitcoin-hodlers begrijpelijkerwijs bang. Echter, historisch gezien heeft september nog slechtere prestaties geleverd dan augustus.  Het ergste staat mogelijk nog op zich te wachten. 

Septembear

September is een beruchtte maand voor de cryptomarkt. Vaak wordt deze maand “Septembear” genoemd omdat de markt historisch gezien slecht weet te presteren. Namelijk, als we terugblikken blijken de prijsverliezen van Bitcoin gemiddeld op 5,9% uit te komen. 

De opvolgende jaren na 2015 hebben bewezen dat augustus juist normaliter een positieve maand kan zijn voor de Bitcoin prijsontwikkelingen. Zo groeide in augustus 2017 crypto’s met recordhoogtes van 65%. 

Ontwikkelingen macro-economie

De huidige macro-economische ontwikkelingen lijken hun invloed te hebben op de Bitcoin prijs. Zo zijn er dreigingen voor een wereldwijde recessie, hebben we te maken met supply chain problemen en is er extreem veel geld bijgeprint sinds de corona pandemie. Een koersbeweging van Bitcoin onder $20.000 is zeker nog mogelijk. Komende maand zou moeten uitwijzen of de maand “Septembear” zijn naam recht toe doet. 

Op de lange termijn blijft er de hoop dat mensen uitendelijk zullen vluchten naar Bitcoin en andere crypto munten. Zo zou de aankomende crisis juist voor een prijsstijging kunnen zorgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN