Cryptocurrencies zijn mogelijk de enige veilige activa tijdens de volgende crisis, aldus Dan Morehead

De oprichter en CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, heeft in een nieuw interview op het YouTube-kanaal “Bankless” aangegeven dat cryptocurrencies mogelijk de enige veilige activaklasse zijn waar beleggers tijdens de volgende economische neergang terecht kunnen. Morehead onthulde verder ook waarom hij denkt dat cryptocurrencies een toevluchtoord kunnen zijn voor investeerders die worden geconfronteerd met chaos op de bredere financiële markten. Hij stelde het volgende:

“Ik ben op dit moment enorm optimistisch over crypto en ik denk dat de reden is dat elke twee jaar, de afgelopen 10 jaar, meer mensen in crypto komen, dus ik denk dat die gestage stroom van alleen maar slimme mensen die erover lezen erin komen.

Maar de andere activaklassen die worden vernietigd, en dat zal steeds duidelijker worden. Kortom, er is bijna nergens te verbergen. Daarom noemen we het de ‘grote ontspanning’. Alles behalve crypto zal volgens mij echt worden beïnvloed.”

Morehead ging verder met stellen dat de cryptomarkten een unieke veerkracht zullen blijken te hebben in het aanscherpen van het monetaire beleid. In tegenstelling tot obligaties, onroerend goed en aandelen, denkt Morehead dat crypto-activa waarschijnlijk onaangedaan zullen blijven door stijgende rentetarieven, waar de meeste marktdeelnemers al op anticiperen. Hij beschreef het als volgt:

“Als we zelfs maar gedeeltelijk gelijk hebben, zullen de obligatierendementen naar vijf procent of hoger gaan, uiteraard verplettert dat de obligatieprijzen, maar het moet gevolgen hebben voor aandelen en onroerend goed en al het andere met een verdisconteerde cashflow.

Dus ik denk dat voor een normale belegger die naar het soort normale activaklassen kijkt… ze gewoon zullen zeggen ‘hey, als we geld hebben om aan het werk te zetten, is het moeilijk voor te stellen dat we het in één van deze andere dingen kunnen gebruiken’, en crypto moet volledig worden losgekoppeld van de rentetarieven.”

De ervaren crypto-investeerder zei dat een actief als Bitcoin (BTC) onverschillig moet blijven voor veranderingen in rentetarieven. Hij voorspelde dat cryptomarkten grip beginnen te krijgen op die realiteit en zich uiteindelijk loskoppelen van de aandelenmarkt. Hij sloot af met:

“Er is echt geen reden waarom een ​​utility-token als Bitcoin er echt om geeft of de koersen nul, vijf of tien procent zijn. Ik zie niet in waarom het ertoe zou moeten doen, dus ik denk dat ze zullen ontkoppelen, een verhaal waar we het allemaal al tien jaar over hebben. De realiteit is dat Bitcoin meestal niet gecorreleerd is met al het andere, maar het wordt wel echt gecorreleerd op deze stressmomenten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!