Nike maakt een omzet van $185 miljoen met NFT’s

Ondanks dat het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) in het tweede kwartaal met 40% daalde naarmate de interesse in NFT’s begon af te nemen, heeft Nike een record gevestigd door ’s werelds best verdienende merk te worden via de verkoop van digitale goederen.

Nike is het meest waardevolle kledingmerk, met een merkwaarde van $30 miljard. Volgens Statista.com heeft het bedrijf een zeer solide financiële geschiedenis, met meer dan $46 miljard aan inkomsten tijdens het meest recente fiscale jaar.

Het merk introduceerde in april van dit jaar zijn eerste collectie virtuele sneakers, Cryptokicks. De collectie omvatte 20.000 NFT’s, waarvan er één is ontworpen door Takashi Murakami, dat voor maar liefst $134.000 verkocht werd. Het is vervolgens doorgegaan met het ontwikkelen en verkopen van digitale goederen. Nike was echter niet het enige merk dat de markt betreden heeft.

Als reactie op de explosieve groei van de NFT-markt in het voorgaande jaar, hebben een aantal van de toonaangevende merken in de branche zich gehaast om dit gebied te betreden. Deze merken zien NFT’s als een belangrijk potentieel om een ​​nauwere band met hun klanten te ontwikkelen. Bovendien zijn de op blockchain gebaseerde NFT’s een handig hulpmiddel voor deze bedrijven om marktreplicatie te voorkomen.

Dolce & Gabbana, Tiffany, Gucci en Adidas vormen samen de top vijf van merken in de totale NFT-verkoop op de Ethereum-blockchain, gebaseerd op de prestatieanalyse van NFT-initiatieven van grote merken. Volgens statistieken van Dunn Analytics domineerde Nike echter de lijst van best verdienende merken van NFT’s, met een omzet van $185 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!