Ethereum koers

The Merge zal de transactiekosten van Ethereum niet verlagen

Over precies één maand op 15 september staat de grootste upgrade van Ethereum (ETH) gepland genaamd The Merge. Het betreft een hard fork waarbij het Ethereum-netwerk zal fuseren met de Beacon Chain waardoor het de overgang maakt van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Veel retail-investeerders denken dat de fusie gepaard zal gaan met een verlaging van de transactiekosten, maar dit is recentelijk ontkracht. De Ethereum Foundation legde het volgende uit:

“The Merge vertegenwoordigt de samenvoeging van de bestaande uitvoeringslaag van Ethereum (het Mainnet dat we vandaag gebruiken) met zijn nieuwe proof-of-stake consensuslaag, de Beacon Chain. Het elimineert de noodzaak voor energie-intensieve mijnbouw en beveiligt in plaats daarvan het netwerk met behulp van uitgezette ETH. Een echt spannende stap in het realiseren van de Ethereum-visie: meer schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.”

“Het is belangrijk om te onthouden dat de Beacon Chain in eerste instantie afzonderlijk van Mainnet werd verzonden. Ethereum Mainnet – met al zijn accounts, saldi, smart contracts en blockchain-status – blijft beveiligd door Proof-of-Work, zelfs terwijl de Beacon Chain parallel loopt met behulp van Proof-of-Stake. De naderende Merge is wanneer deze twee systemen eindelijk samenkomen en Proof-of-Work permanent wordt vervangen door Proof-of-Stake.”

“Laten we eens kijken naar een analogie. Stel je voor dat Ethereum een ​​ruimteschip is dat nog niet helemaal klaar is voor een interstellaire reis. Met de Beacon Chain heeft de gemeenschap een nieuwe motor en een geharde romp gebouwd. Na veel testen is het bijna tijd om de nieuwe motor te verwisselen voor de oude mid-flight. Dit zal de nieuwe, efficiëntere motor samenvoegen met het bestaande schip, klaar om er serieuze lichtjaren in te steken en het universum te veroveren.“

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, tweette het volgende:

“De totale moeilijkheidsgraad van de terminal is ingesteld op 58750000000000000000000. Dit betekent dat het Ethereum PoW-netwerk nu een (ruwweg) vast aantal hashes heeft om te minen. Er wordt voorspelt dat The Merge rond 15 september zal plaatsvinden, hoewel de exacte datum afhankelijk is van de hashrate.”

Binance wees daarnaast op drie belangrijke voordelen die The Merge zal opleveren. Er werd het volgende aangegeven:

“Het is geen geheim dat de fusie van #Ethereum tot een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme lang heeft gewacht. Maar welke oplossingen biedt de upgrade van $ETH?”

Een veelvoorkomende misvatting over de upgrade is dat het de gasfees van Ethereum niet zal verlagen. Vorige week deelde Anthony Scaramucci zijn gedachten over de crypto-markt en de aanstaande fusie van Ethereum:

“En natuurlijk heb je The Merge met Ethereum, dat de transactiekosten op dat netwerk gaat verlagen. Veel handelaren geloven waarschijnlijk in dat gerucht.“

Op zaterdag werd bekend dat de verlaging in gasfees niet waar blijkt te zijn, aldus een artikel van Andrey Sergeenkov. Hierin stond het volgende:

“In tegenstelling tot wat de meeste mensen misschien denken, zal The Merge de gastarieven van Ethereum niet veranderen. Het breidt de netwerkcapaciteit niet uit en biedt evenmin efficiëntere transactiestructuren. Het is een verandering van het consensusmechanisme en zal de weg vrijmaken voor toekomstige verbeteringen van de transactiekosten, maar lagere gastarieven zullen niet komen dankzij The Merge.”

“Om te begrijpen waarom, moet je eerst begrijpen hoe Ethereum-gastarieven werken: ze zijn het resultaat van netwerkvraag versus netwerkcapaciteit. Naarmate het netwerk de maximale capaciteit bereikt en de vraag hoog blijft, zullen de gastarieven stijgen. Er kunnen echter lagere tarieven optreden wanneer de vraag gelijk blijft of afneemt en de netwerkcapaciteit niet maximaal is. Het samenvoegen heeft geen invloed op deze correlatie, hoewel toekomstige upgrades verbeteringen kunnen bieden.”

“De overstap naar PoS zal de basis leggen voor sharding en een hogere doorvoer. Die upgrades zullen echter niet snel worden uitgerold, omdat er geen officiële tijdlijn is voor hun Mainnet-activering.“

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN