Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 Beacon Chain kan binnenkort gelanceerd worden

De Ethereum 2.0 Beacon Chain zou binnenkort gelanceerd kunnen worden voor openbaar gebruik; dit werd bekendgemaakt door Ben Edgington, een schrijver op de populaire nieuwssite met betrekking tot cryptocurrencies en blockchain-technologie, Coindesk. Naast schrijver voor CoinDesk is Edgington namelijk ook adviseur over Ethereum 2.0 bij ConsenSys, waardoor zijn uitspraken serieus genomen kunnen worden.

Ben liet weten dat de keten de afgelopen negen maanden is getest op verschillende client-netwerken die zijn vernoemd naar metrostations. Zo wordt Ethereum 2.0 momenteel getest op het grootste testnet, dat genoemd is naar een metrostation in Buenos Aires, Argentinië; Medalla testnet.

Het Medalla-testnet draait nu al twee maanden en heeft vier verschillende client-implementaties gehad, met meer dan 50.000 deelnemers die zich actief inzetten om het netwerk te valideren. Het bovenstaande maakt het testnet één van de meest effectieve gedecentraliseerde systemen in de wereld.

Het Medalla-testnet heeft ook met verschillende uitdagingen te maken gehad en de laatste tijd hadden zijn clients te maken met een zeer belangrijke kwestie die de werkzaamheden op het netwerk een paar dagen stopte. De problemen werden echter verholpen en de keten kon vervolgens weer optimaal functioneren.

Edgington zei hier het volgende over:

“De voortgang is niet allemaal soepel verlopen. Een paar dagen na de start van het Medalla-testnet kreeg een van de clients te maken met een kritiek probleem dat de keten een paar dagen ontwrichtte. Maar dit is waar testnetten voor zijn. We hielden de keten draaiende en konden hem weer volledig gezond maken, met een hoop lessen die we geleerd hadden.”

Een van de lessen die de ontwikkelaars geleerd hebben, was dat geen enkele client mag worden toegestaan ​​dat zijn implementatie het werk van anderen overschaduwt, omdat dit alleen maar zou leiden tot verdere verstoring in de toekomst. Ethereum Foundation kernonderzoeker, Danny Ryan, schreef het volgende:

“Het incident op Medalla werd aanzienlijk versterkt door het falen van de dominante Prysm-client, en terwijl we richting mainnet gaan, moeten we als gemeenschap bewust proberen dit te verhelpen.”

Dit was voor Danny Ryan aanleiding om te adviseren om dergelijke scenario’s te vermijden en om beslissingen te nemen om herhaling te voorkomen.

Clientteams leerden ook om overeenstemming te bereiken over gemeenschappelijke standaarden voor het migreren van informatie tussen hun implementaties. Dit stelt stakers in staat om veilig en snel te schakelen tussen clients en zal in de toekomst enorm helpen bij het herstel van incidenten.

Ethereum 2.0 Beacon Chain heeft tevens een ingebouwde functie die gebruikers bestraft en beloont op basis van het volgen van de vastgestelde regels en voorschriften. De beloningen van de Ethereum 2.0 Beacon Chain zouden hierdoor DeFi-gebruikers kunnen verleiden om actief deel te blijven nemen aan het netwerk. Ondertussen kunnen de boetes worden vermeden zolang de netwerkvalidator online weet te blijven gedurende de grootste tijd dat het netwerk draait.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN