Stablecoins USDT

Nieuwe stablecoin verliest pariteit met dollar, AUSD daalt 98% in waarde

2022 is tot nu toe het jaar van de gefaalde stablecoin-projecten, aangezien duidelijk is geworden dat er na het hele drama omtrent TerraUSD (UST), wederom een stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloren heeft, namelijk Acala USD (aUSD).

Deze daling komt door het feit dat het Acala-protocol gecompromitteerd werd, waarbij een aanvaller erin slaagde om 1,2 miljard AUSD buit te maken. Als gevolg van deze aanval daalde de stablecoin snel in prijs, waardoor het zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Op 14 augustus daalde de op Polkadot gebaseerde stablecoin $AUSD onder de 50 dollarcent, om uren later terug te keren naar de regio van $0,95. Dit niveau wist het echter niet lang vast te houden en het staat op het moment van schrijven op ongeveer $0,85.

AUSD glijdt ver onder de $1 pariteit

Naast USDT, USDC, DAI en een paar anderen, hebben een aantal stablecoins een vreselijk jaar achter de rug wat betreft het vasthouden van hun dollarwaarde. De depegging van TerraUSD (UST), nu bekend als USTC, zorgde ervoor dat het hele Terra-ecosysteem implodeerde en meer dan $40 miljard wegvaagde uit de crypto-economie. Na die gebeurtenis volgden stablecoins zoals Waves’ Neutrino USD (USDN), Abracadabra’s magic internet money (MIM) en Tron’s USDD, die allemaal hun koppeling met de Amerikaanse dollar verloren.

Terwijl Terra’s USTC de $1 peg nooit heeft herwonnen, handelen USDN, MIM en USDD allemaal voor $0,99 per munt op 14 augustus 2022. Op dezelfde dag verloor de op Polkadot gebaseerde stablecoin Acala USD (AUSD) echter zijn peg. Gegevens van CoinMarketCap laten een historisch dieptepunt zien van ongeveer $0,50 per eenheid op zondag. Tijdens het schrijven van dit bericht, stond de prijs van AUSD echter weer op $0,85.

Het Acala Network van Polkadot tweette over het probleem net voor de enorme schommelingen in de waarde van AUSD. “We hebben een configuratieprobleem van het Honzon-protocol opgemerkt dat invloed heeft op AUSD”, schreef de officiële Twitter-pagina van Acala Network. “We nemen een dringende stemming om de operaties op Acala te onderbreken, terwijl we het probleem onderzoeken en verminderen. We zullen verslag uitbrengen als we terugkeren naar de normale netwerkwerking”, voegde het team eraan toe.

Verkeerde configuratie resulteerde in foutieve mints

Een vlaag van andere rapporten zegt dat een hacker erin slaagde 1,2 miljard AUSD te stelen, wat uiteindelijk het de-pegging-incident van de stablecoin veroorzaakte. Uren later bevestigde Acala dat er een fout was opgetreden die resulteerde in het minten van grote hoeveelheden AUSD. “We hebben het probleem geïdentificeerd als een verkeerde configuratie van de iBTC/AUSD-liquiditeitspool (die eerder vandaag live ging) die resulteerde in foutmunten van een aanzienlijk bedrag van AUSD”, zei het team zondag.

Acala zegt dat de “verkeerde configuratie sindsdien is verholpen” en dat het team erin is geslaagd de portefeuilles te identificeren die de ten onrechte geslagen AUSD-tokens hebben ontvangen. Acala publiceerde dit nieuws om 07:59 uur. (EST) en merkte op dat er een on-chain-onderzoek gaande was.

“In afwachting van de collectieve bestuursbeslissing van de Acala-gemeenschap over [de] oplossing van het slaan van fouten, zijn deze ten onrechte een USD geslagen die achterblijft op Acala parachain, samen met deze verwisselde Acala parachain native tokens zijn overdracht uitgeschakeld”, voegde het team eraan toe.

Ondanks dit nieuws, blijft de koers van de stablecoin op $0,85 per munt om, althans volgens de AUSD-marktgegevens van CoinMarketCap. Het is dan ook maar de vraag of de stablecoin zijn pariteit ooit weer terug gaat krijgen en of beleggers het project genoeg zullen vertrouwen om de munt te gebruiken. We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN