Polkadot’s Acala Network slachtoffer van exploit van $1,2 miljard

Het gedecentraliseerde financiële protocol van Polkadot (DOT), Acala Network, verkeert in grote problemen, aangezien uit rapporten blijkt dat het vandaag het slachtoffer is geworden van een exploit, waarbij meer dan $1 miljard $AUSD is buitgemaakt.

Acala Network meldde vandaag via zijn officiële Twitter-account dat het team een ​​configuratieprobleem had opgemerkt dat de stablecoin AUSD beïnvloedt. Vervolgens heeft het project een stemming aangenomen om de operaties op Acala te onderbreken om het probleem te onderzoeken en te op te lossen. Het tweette het volgende:

“We hebben een configuratieprobleem van het Honzon-protocol opgemerkt dat van invloed is op aUSD. We nemen een dringende stemming om de operaties op Acala te onderbreken, terwijl we het probleem onderzoeken en verminderen. We zullen verslag uitbrengen als we terugkeren naar de normale netwerkwerking.”

Gebruikers op Twitter wisten snel de portemonnee van de aanvaller te identificeerden. De portemonnee bevat momenteel meer dan 1 miljard $AUSD volgens SubScan.

Als gevolg van deze aanval daalde de stablecoin snel in prijs, waardoor het zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Volgens CoinMarketCap is de stablecoin momenteel met 11,67% gedaald en staat op $0,88.6.

Wat betreft de reden van de hack, bevestigde het team van Acala snel op zijn officiële Twitter-account dat de aanval het gevolg was van een bug in de iBTC/AUSD-pool. Het tweette het volgende:

“We hebben het probleem geïdentificeerd als een verkeerde configuratie van de iBTC/aUSD-liquiditeitspool (die eerder vandaag live ging) die resulteerde in foutieve mints van een aanzienlijk bedrag aan aUSD.”

Het bedrijf sloot zijn update af met een bericht naar de hacker, waarin het vroeg om de gestolen munten terug te sturen. Het tweette het volgende:

“Als u een whitehat/ontvanger bent van een foutief geslagen aUSD of geruilde token van deze aUSD die niet op Acala staan, stuur ze dan over naar onderstaande adressen:

Op Polkadot: 13YMK2eYoAvStnzReuxBjMrAvPXmmdsURwZvc62PrdXimbNy

Op Moonbeam: 0x7369626cd00700000000000000000000000000005″

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!