Bitcoin vs Ethereum

CFO van Mastercard zegt dat Bitcoin en Ether nog te volatiel zijn als betaalmiddelen

Sachin Mehra – Chief Financial Officer van Mastercard – is van mening dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), nog steeds te volatiel zijn om te worden geclassificeerd als een geschikt betaalinstrument. Aan de andere kant zouden digitale valuta’s (CBDC’s) en stablecoins vanuit de centrale bank mogelijk in die rol kunnen passen.

Cryptocurrencies is een activaklasse, geen betalingsinstrument

Mehra, die gelooft in de mooie toekomst van crypto, heeft in een recent interview voor Bloomberg aangegeven dat digitale valuta’s zouden kunnen helpen bij de verschuiving van contant geld naar elektronische vormen van afwikkeling. Hij zei het volgende:

“Als je er wereldwijd over nadenkt, is er nog steeds een hoop geld dat nog moet worden geëlektroniseerd.”

Ondanks het schetsen van de verdiensten van Bitcoin en altcoins, denkt Mehra dat ze nog steeds te volatiel zijn om op te treden als betaalinstrumenten die door consumenten worden gebruikt bij dagelijkse aankopen:

“Als iets elke dag in waarde fluctueert, zodat je Starbucks-koffie vandaag $3 kost en morgen $9, en de dag erna je een dollar gaat kosten, is dat een probleem vanuit het oogpunt van de consument.”

Dat gezegd hebbende, classificeerde de CFO crypto als een activaklasse, terwijl CBDC’s en stablecoins mogelijk een beetje meer als betalingsmiddelen zouden kunnen dienen.

Crypto vormt geen bedreiging

Niet lang geleden meende Raj Dhamodharan, Mastercard’s Global Head of crypto and blockchain, dat digitale valuta investeerders “helemaal” niet konden schaden. Bovendien beweerde hij dat ze een “pakket van meerdere technologieën” zijn, wat hun aard uniek maakt. Vanuit het oogpunt van een belegger denkt hij dat ze “waarschijnlijk de meest volwassen” investeringstool zijn. Hij benadrukte vooral de voordelen van Bitcoin. Voor hem is het primaire digitale activum veel meer dan alleen een valuta:

“Bitcoin gaat niet alleen over de valuta. Het gaat ook om de chain. Het gaat ook over de cryptologie erachter en de decentralisatie en zo.”

Hij sprak ook zeer positief over non-fungible tokens (NFT’s), en noemde ze een “geweldige uitvinding”, omdat ze na cryptocurrencies de “volgende volwassen beleggingscategorie” zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN