Binance Chain

Sygnum Bank kondigt aan Cardano-staking toe te voegen

Vandaag heeft de Zwitserse digitale bank, Sygnum Bank, aangekondigd dat het zijn bank-grade staking-service heeft uitgebreid met Cardano (ADA), dat momenteel de achtste grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie. Het persbericht luidde:

“Inderdaad, ‘s werelds eerste digitale activa-bank onthulde dat ‘klanten Cardano gemakkelijk en veilig kunnen inzetten’ via het institutionele platform van de bank ‘om stakingsbeloningen te genereren’.”

Door de toevoeging van de bank voegt Cardano zich bij het groeiende portfolio van bank-grade staking-protocollen van Sygnum Bank. De bank heeft ook Ethereum 2.0 (ETH), Internet Computer Protocol (ICP) en Tezos (XTZ) als stakingsopties. Klanten van de bank kunnen nu dus ook gebruik maken van het inzetten van Cardano om passieve beloningen te verdienen.

De stakingsdiensten die door Sygnum worden aangeboden, zijn volledig geïntegreerd met het bankplatform dat het gebruikt. Beveiliging op institutioneel niveau wordt gegarandeerd door gescheiden wallets, veilig beheer van privé-sleutels en een meerlaagse beveiligingsarchitectuur. De Head of Business Units van Sygnum Bank, Thomas Eichenberger, zei het volgende:

“Staking is de praktijk van actief deelnemen aan de validatie van transacties op een Proof-of-Stake-blockchain in ruil voor stakingsbeloningen.”

“Bovendien zijn Staking-services een essentieel onderdeel van het gereguleerde aanbod van Sygnum en kunnen ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor klanten via het eBanking-platform van Sygnum.”

“Terwijl de institutionele acceptatie van digitale activa blijft toenemen, blijft ook de vraag naar de mogelijkheid om beloningen te verdienen naast het voordeel van de onderliggende protocollen toenemen.”

“Sygnums bank-grade staking aanbod, nu inclusief Cardano, biedt onze klanten een brede selectie van investeringsmogelijkheden, ondersteund door de veiligheid en gemoedsrust van een gereguleerde bank.”

Sygnum Bank is een grote gereguleerde bank dat ongeveer twee jaar geleden debuteerde met cryptocurrency-staking. Doordat Cardano-staking nu ook is toegevoegd aan de opties, zal de blootstelling van de cryptocurrency voor veel institutionele beleggers worden vergroot. In 2021 werden de bruto-inkomsten van de bank namelijk gerealiseerd op een veertienvoudiging. Ook groeide het institutionele klantenbestand van Sygnum Bank tot de 1.000 in het begin van 2022, aldus de bank.

De CEO van de Cardano Foundation, Frederik Gregaard, is te spreken over de toevoeging van de stakingsoptie door de Zwitserse bank. Hij gaf het volgende aan:

“Dit nieuwe aanbod stelt de klanten van Sygnum in staat deel te nemen aan ons ecosysteem, waar ze kunnen genieten van een risicovrije stakingservaring zonder de activa over te dragen of te vergrendelen.”

“De architectuur van Cardano biedt voor zowel particuliere als institutionele klanten een unieke kans voor ADA-houders. Je hebt altijd de macht over je ADA.”

Voor de prijs van ADA kan de toevoeging van de stakingsoptie voor de lange termijn een impuls zijn. Eerder vandaag werd bekend dat de Vasil-hard fork niet verder meer zal worden uitgesteld en naar alle waarschijnlijkheid in augustus zal plaatsvinden. Samen met de Vasil-hard fork zal er zowel voor de korte termijn, als voor de lange termijn een groeiende vraag ontstaan naar ADA. Staken heeft echter wel een nadeel, omdat stakers er voor kunnen kiezen om de beloningen te verkopen, waardoor er een grotere verkoopdruk ontstaat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN