Voyager Digital heeft zich schuldig gemaakt aan misleidende uitspraken

Er hangen nieuwe donkere wolken boven het onrustige crypto-platform Voyager Digital. De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en het bestuur van de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, hebben namelijk gezamenlijk een brief uitgegeven waarin wordt geeist dat het bedrijf moet ophouden met de acties die Voyager Digital aan het ondernemen is. Het gaat hierbij om wat door de instanties wordt beschreven als valse en misleidende verklaringen met betrekking tot de FDIC-deposito-verzekeringsstatus. Er wordt daarnaast aangedrongen om actie te ondernemen om de eerdere verklaringen te corrigeren.

De twee instellingen hebben in een verklaring gemeld dat Voyager en bepaalde functionarissen en werknemers verschillende verklaringen online hebben afgelegd. Hierin werd beweerd dat het bedrijf FDIC-verzekerd is, dat de klanten de FDIC-verzekeringsdekking zouden krijgen voor alle fondsen die in het bezit van Voyager zijn en dat de FDIC hen zou verzekeren tegen het falen van Voyager Digital. De verklaring luidde:

“Deze voorstellingen zijn vals en misleidend. Op basis van de informatie die tot nu toe is verzameld, lijkt het erop dat deze verklaringen waarschijnlijk zijn misleid en waarop werd vertrouwd door klanten die hun geld bij Voyager hebben geplaatst en niet onmiddellijk toegang hebben tot hun geld.”

De oprichter en CEO van Stealthy New Venture en oprichter van het Israëlische Blockchain Industry Forum, Maya Zehavi, suggereerde dat deze actie te laat zou zijn. Er werd gezegd:

“Achteraf is geen bescherming van investeerders.”

“Is het niet het hele idee van regelgevers om investeerders te wijzen op “misleidende” marketingpluisjes voordat bedrijven ten onder gaan?”

De nieuwe ontwikkeling komt kort nadat Voyager Digital een gezamenlijk aanbod van de crypto-exchange, FTX, en het moederbedrijf, Alameda, had afgewezen. Het werd een low-ball bod genoemd dat het faillissementsproces van het bedrijf zou kunnen verstoren. De advocaten van Voyager zeiden:

“Het AlamedaFTX-voorstel is niets meer dan een liquidatie van cryptocurrency op een basis die AlamedaFTX ten goede komt. Het is een laagdrempelig bod verkleed als een reddingsoperatie van een witte ridder.”

Eerder in juli diende Voyager Digital vrijwillige verzoekschriften in voor verlichting onder Chapter 11 van de United States Bankruptcy Code. Dit deed het omdat het zijn reorganisatieplan wil implementeren en de waarde voor alle belanghebbenden wil maximaliseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!