Solana opent een fysieke winkel in New York

De Solana Foundation, de groep achter de Solana (SOL) blockchain, is hard op weg een brug te slaan tussen de huidige financiële wereld en de wereld van cryptocurrencies. Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat de blockchain een telefoon, Saga, gaat uitbrengen in 2023. Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat er in New York City een fysieke winkel van Solana zal worden geopend.

De Solana Foundation is een samenwerking aangegaan met Hudson Yards om Solana Spaces, de naam van de niewe winkel te kunnen openen. De populariteit van crypto- en web3-bedrijven is de afgelopen jaren gestaag toegenomen.

Bedrijven die op blockchains zijn gebaseerd, zoals Bored Ape Yacht Club, zijn uitgegroeid tot echte ondernemingen en goederen. Een fysieke winkel is dan ook een aspect wat Solana lijkt te koesteren, naar het uitbrengen van zijn eigen smartphone. Het Solana Spaces-team tweette het volgende:

“In de winkel leer je hoe Solana werkt, wat Web3 is. We zullen u een wallet en uw eerste NFT’s bezorgen en u begeleiden bij uw eerste on-chain-transacties.”

Ook voegde het toe dat het de ruimte heeft ontworpen als een cultureel centrum en ambassade voor Solana. Consumenten kunnen ook deelnemen aan een interactief kunstwerk en winkelen voor producten van het merk, zoals de limited edition Blanksoles-schoenen en NFT- en Phantom-portemonnee-instructies. De winkel liet afgelopen weekend een kleine groep van 30 mensen een kijkje nemen in het bedrijf voordat het officieel werd geopend voor het publiek. De crypto-community was redelijk positief gestemd over een fysieke winkel van Solana en zij verwachten dat andere blockchains dezelfde stappen moeten ondernemen voor massale crypto-acceptatie.

Solana geldt momenteel als een van de populairste alternatieven van Ethereum voor het verhandelen van NFT’s en het gebruik van gedecentraliseerde applicaties. De native cryptocurrency van de blockchain, SOL, is momenteel de negende grootste crypto op het gebied van marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven is de prijs van SOL gelijk aan $40,54, wat een stijging van ruim 10% betekent ten opzichte van 24 uur geleden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!