Solana gaat de telefoonmarkt betreden met de Saga-Android-telefoon

De dochteronderneming van Solana Labs, Solana Mobile, heeft onlangs Saga geïntroduceerd, wat een Android mobiele telefoon is met unieke functionaliteit en functies. De telefoon zal geïntegreerd worden met de Solana-blockchain en daarnaast wordt het mogelijk om veilige transacties in Web3 uit te voeren. Ook zal het gemakkelijker worden om digitale valuta’s en NFT’s te beheren.

Vorige week werd de telefoon geïntroduceerd tijdens een evenement in New York. Hier werd ook de Solana Mobile Stack geïntroduceerd, wat een framework is voor Android waarmee ontwikkelaars mobiele ervaringen voor wallets en applicaties op Solana kunnen creëren. Ook zal het een secure element bevatten voor private key management. Mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, zei hierover het volgende:

“Bijna 7 miljard mensen gebruiken smartphones over de hele wereld en meer dan 100 miljoen mensen hebben digitale activa en beide zullen blijven groeien. Saga zet een nieuwe standaard voor de web3-ervaring op mobiel.”

De Solana Mobile Stack SDK is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en Saga is beschikbaar voor pre-order met levering begin 2023. Volgens de gedeelde gegevens bevat Saga een 6,67-inch OLED-screen met 12 GB RAM en 512 GB opslag. Ook maakt het gebruik van een Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform, waarvan de beveiligingsfuncties de Seed Vault van de Solana Mobile Stack mogelijk maken.

Het ingebouwde beveiligingselement houdt de private keys, seed phrases en andere private elementen gescheiden van de applicatielaag. Toch is het mogelijk om te communiceren met applicaties die op het apparaat of in de browser worden uitgevoerd.

Om Saga te kunnen pre-orderen, dient er een aanbetaling van $100 te worden gemaakt in USDC. De verwachte kosten van een telefoon worden geschat op $1.000. Diegenen die meedoen aan de pre-order zullen mogelijk ook in aanmerking komen voor een Saga Pass, wat een NFT is die de eerste batch van Saga-telefoons vergezelt en het eerste ticket is om het sms-platform te beïnvloeden. Een andere mede-oprichter van Solana, Raj Gokal, zei het volgende:

“We hebben de naam Saga gekozen omdat het verhaal van crypto nog steeds wordt geschreven. Dit is het volgende hoofdstuk van dit verhaal en we geloven dat het openstellen van crypto voor mobiel zal leiden tot meer acceptatie, beter begrip en meer kansen.”

De telefoon is ontworpen door OSOM, wat een Android-ontwikkelingsbedrijf is. Het team heeft veelervaring op het gebied van de bouw van computerhardware voor Google, Apple en Intel. De CEO van OSOM vertelde:

“Saga begint bij de eerste principes om een ​​mobiele ervaring te creëren voor individuen, ontwikkelaars en deelnemers aan het ecosysteem die een nieuw tijdperk van mobiliteit openen.”

“De wereld heeft nieuwe hardware nodig om de toekomst van web3 te omarmen, en het bouwen van een ecosysteem dat naar de toekomst kijkt zonder te worden belast door legacy-ecosystemen uit het verleden, is enorm spannend voor ons.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!