Ethereum Nieuws

Ethereum oprichter nodigt PoW-liefhebbers uit naar Ethereum Classic

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft vorige week in een toespraak gezegd dat de liefhebbers van Proof-of-Work (PoW) welkom zijn om te migreren naar andere blockchains, zoals Ethereum Classic (ETC). Dit zei Buterin op het EthCC-evenement in Parijs op 21 juli over het naderende migratieproces van Ethereum naar Proof-of-Stake (PoS). Buterin zei:

“Het is een zeer gastvrije community en ik denk dat ze zeker Proof-of-Work-fans zullen verwelkomen. Het is niet eens een grap. Als je van Proof-of-Work houdt, moet je Ethereum Classic gaan gebruiken. Het is een hele fijne chain.”

ETC is de legacy Ethereum-chain. Ethereum Classic splitste van Ethereum in 2016 na een hard fork in de keten. Beide ketens hebben echter wel veel overeenkomsten op het gebied van programmeerbaarheid. Als Ethereum naar PoS migreert, zou het dan ook weer betekenen dat Ethereum Classic de grootste programmeerbare PoW-blockchain wordt.

Ethereum steeg de afgelopen week met meer dan 50%, terwijl ETC het beter deed dan dat, door met 100% te stijgen van $13 naar $26. Het gevolg hiervan is dat de marktkapitalisatie met bijna 50% is gestegen tot meer dan $3 miljard.

Tijdens de toespraak sprak Buterin ook over enkele van de voordelen van de aanstaande migratie naar PoS, wat ook wel The Merge wordt genoemd. Volgens hem zou het netwerk met sharding een aanzienlijke toename van de doorvoer en een daling van de gastarieven zien. Sprekend over zijn visie voor Ethereum in de toekomst, merkte de programmeur op dat de blockchain na verloop van tijd betrouwbaarder en beter bestand tegen verandering zou moeten worden.

Daarnaast zei Buterin dat de meer radicale veranderingen worden overgelaten aan de layer-2-gemeenschap. Ook gaf hij aan dat de toekomstige vooruitzichten van de blockchain grotendeels zullen afhangen van leden van de community en niet alleen van de kernontwikkelaars.

Ethereum kent vandaag een slechte dag als het om de prijs gaat. Op het moment van schrijven is ETH namelijk meer dan 6% gedaald ten opzichte van 24 uur geleden en wordt verhandeld voor $1.512. Ten opzichte van zeven dagen geleden draait ETH nog wel een plus van ongeveer 3%. ETC is daarentegen met ruim 4% gedaald ten opzichte van 24 uur geleden. Ook ETC is in de afgelopen zeven dagen gestegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN