Bitcoin

Analist wacht nog op een “big short squeeze” voor Bitcoin

De CEO van analyseplatform CryptoQuant, Ki Young Ju, heeft recentelijk aan zijn ruim 300.000 volgers op Twitter aangegeven hoe een grote gebeurtenis de trend van Bitcoin (BTC) kan beïnvloeden. Hij vertelde dat hij wacht op een “big short squeeze”, vergelijkbaar met die in het laatste deel van 2020 voordat Bitcoin zijn bull-cyclus ontketende.

Een shortsqueeze treedt op wanneer handelaren die eenheden van een actief lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop lager te verkopen om het verschil (short) te innen, gedwongen worden terug te kopen als de handel tegen hun vooringenomenheid in beweegt.

Hij tweette het volgende:

“Wachten op een grote shortsqueeze. Eind 2020 bleven veel mensen shortposities innemen op BTC en werden ze geliquideerd in het bereik van $10.000 – $20.000 voordat de parabolische bull run begon. Destijds was 10% van de koopmarktorders per uur afkomstig van short liquidaties. Nu is dat ongeveer 1%.”

De CEO van CryptoQuant gaf ook aan dat hoewel de shortsqueeze een teken kan zijn dat BTC een bodem heeft bereikt, hij niet denkt dat Bitcoin binnenkort een nieuwe bull-cyclus zal beginnen. Hij zei het onderstaande:

“Voor alle duidelijkheid, ik heb niet gezegd dat de parabolische bullruns op het punt staan ​​te beginnen. Ik zeg alleen dat het dicht bij de bodem lijkt, en het is tijd om te wachten tot deze short squeeze-gebeurtenis plaatsvindt. Het kan een paar maanden of jaren duren voor de volgende parabolische bullruns. [We] zullen het nooit weten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN