Solana kan met 70% stijgen door klassiek reversal-patroon

Vandaag zet het native token van de Solana-blockchain, SOL, zijn hersteltrend door waarbij het tekenen geeft van een klassiek reversal-patroon. De prijs van SOL is namelijk met 50% gestegen ten opzichte van de lokale low van $26 op 14 juni. Het meest waarschijnlijke scenario is dat het token een inverted head-and-shoulders patroon volgt, waarbij het zich dus klaarmaakt voor een opgaande beweging.

Bron: TradingView

Het patroon kenmerkt zich door een dieptepunt met twee hogere dieptepunten aan de linkerkant en de rechterkant ervan. De bovenkant van de minder lage dieptepunten (shoulders) worden de halslijn genoemd en het diepste punt wordt het hoofd genoemd. Het patroon komt uit zodra de prijs boven de halslijn uitkomt. Ook kan er een indicatie worden gegeven van de maximale winst die er te behalen valt. De afstand tussen het hoofd en de halslijn geldt hierbij als de maximale winst.

In dit patroon ligt de halslijn op $41,50 wat ongeveer 60% hoger ligt dan het dieptepunt. Dit betekent dat de prijs van SOL een opwaartse beweging kan zien van maximaal 60% tot een prijs van $66. Vanaf de huidige prijs van $39,30 is dat een stijging van bijna 70%.

Aangezien het patroon een maximale winst afschildert, hoeft het niet zo te zijn dat het token ook daadwerkelijk in die prijsregio komt. Er zijn namelijk ook andere technische weerstandsniveaus waar rekening mee gehouden dient te worden. De exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) vormen dergelijke weerstandsniveaus. De prijs van SOL handelt momenteel boven de 20-daagse EMA, maar onder de 50-daagse EMA die rond de $43 ligt.

Daarnaast bestaat er nog altijd een kans dat de komende low lager uitkomt dan het vorige dieptepunt. In dat geval kan het inverted head-and-shoulders scenario de prullenbak in. Uitgaande van dit geval is het meest waarschijnlijke scenario dat de prijs van SOL naar $47 gaat en op dit historisch weerstandsniveau wordt afgewezen.

Een ander technisch punt om in de gaten te houden is het volume dat momenteel in een dalende trend zit. Om de opwaartse prijstrend te bevestigen, dient er een bevestiging te komen in het volume, waardoor het de kansen vergroot op hoger winsten.

Solana kreeg de afgelopen tijd veel kritiek

De meeste cryptocurrencies staan veel lager dan hun all-time highs en SOL is hierop geen uitzondering. Het heeft namelijk meer dan 85% van zijn waarde verloren ten opzichte van de high van $260.

De afgelopen tijd wordt ook gekenmerkt door veel kritiek op de snelle blockchain. Het heeft namelijk te maken gehad met DDos-aanvallen en andere netwerkstoringen die geleid hebben tot het uitvallen van de blockchain op meerdere momenten. Ook kwam laatst het nieuws naar buiten dat een op Solana-gebaseerde applicatie een poging deed om de wallet van een whale over te nemen om het risico op liquidatie te verminderen. Voor veel investeerders is Solana daarom niet gedecentraliseerd genoeg.

De voorstanders verwachten echter dat er een grote toekomst is voor het ecosysteem van Solana. Vaak wordt er een vergelijking gemaakt met Ethereum tijdens de bear-markt van 2018, waarvan de prijzen van toen momenteel zijn verpulverd. Ook kwam vorige week het nieuws naar buiten dat Solana een poging gaat wagen om een aandeel te krijgen in de telefoonmarkt. Met ‘Saga’ wil het een mobiele telefoon op de markt brengen waarmee crypto-gerelateerde activiteiten veilig en gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!